KuriózumPszichológusok figyelmeztetnek: a lelki egészség fontosabb, mint a karrier!

Pszichológusok figyelmeztetnek: a lelki egészség fontosabb, mint a karrier!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pszichológusok figyelmeztetnek! A lelki és mentális egészség fontosabb a karriernél!

Pszichológusok figyelmeztetnek: a lelki egészség fontosabb, mint a karrier!

Ma időnk, és így életünk tetemes részét a munkahelyünkön töltjük, sőt, ahhoz, hogy jobb életkörülményeket teremtsünk magunknak és családunknak, gyakran egy második, részmunkaidős állást is bevállalunk. Ezért viszont sokszor nagy árat fizetünk, nem is csoda, hogy pszichológusok a szorongás korszakának nevezték el a mostanit, amikor a munka, a hivatás nem arról szól, hogy vagy valaki, hogy van egy szakmai becsületed, hogy tudod, hogy elismerik a munkádat, hanem az egész rendszer inkább arra hasonlít, ahol robotként tekintenek a dolgozókra, és nem gondolkodó emberekre. Ezért ma odajutottunk, hogy munka és szorongás van bőven, csak már értéke nincs annak, amit előállítunk.

Az Amerikai Pszichológusok Egyesülete arra figyelmeztet, hogy a rossz munkakörülmények, a konfliktusokkal teli főnök-beosztott viszonyok súlyos pszichés-mentális zavarokat okozhatnak, amelyek fizikai egészségkárosodást is okozhatnak.

Ezért most következzen 3 hasznos tanács, amellyel megakadályozhatod a stressz eluralkodását az életedben, amelyet leginkább a munkahelyed vált ki.

1. Ha sikeres akarsz lenni, egészségesnek kell lenned

Munkahelyre szükség van, mert ezáltal lehet megteremteni azokat a feltételeket, amelyek egy civilizált élethez szükségesek: élelem vásárlás, ruházkodás, egészségügyi biztosítás, nyaralás, és még sorolhatnánk. Azonban mindennek van határa, hiszen ha a munkaidődön kívül is arra köteleznek, hogy válaszolj az emailekre, és intézz még el pár dolgot, akkor az már nem fair, és jogod van jelezni, hogy a bánásmód irányodban elfogadhatatlan, és ha nem változnak a dolgok, akkor közlöd a feletteseddel, hogy az egészséged megőrzésének fontossága miatt inkább benyújtod a felmondásodat.

2. Ha határt szabsz a dolgoknak, akkor egészséges maradhatsz és produktívabb lehetsz

Igyekezz lefektetni pár alapszabályt a munkahelyeden, döntsd el, hogy mi az a tempó, amelyben tudsz és akarsz dolgozni, figyelj oda a megfelelő étkezésre, pihenésre, alvásra. A megelőzés sokkal kevesebbe kerül, mint a kialakult betegség kezelése.

3. Gondolj arra, hogy mit hagysz magad után

Ha boldog életet szeretnél élni, akkor azzal kell foglalkoznod, amit szeretsz. Miután meghalsz, senki sem fog emlékezni arra, hogy milyen gyorsan válaszoltál az email-ekre, vagy milyen kecsesen vetted fel a telefont. Hagyj magad mögött olyan szellemi örökséget, ami halhatatlanná tesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek