KuriózumPszichológiai teszt: Milyen gyerekkori trauma van hatással az életedre?

Pszichológiai teszt: Milyen gyerekkori trauma van hatással az életedre?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pszichológusok szerint a felnőttkori problémák és viselkedési zavarok gyerekkori sérülésekkel vagy komplexusokkal kezdődnek.

Válassz egyet a képen látható ábrák közül anélkül, hogy különösebben meggondolnád a választásodat, és tudd meg, milyen gyerekkori traumának van a legnagyobb hatása az életedre.

Az első ábra

Lehetséges, hogy gyerekként nem kaptad meg a családodtól a szükséges szeretetet és elismerést, ezért még felnőttként is rendkívül alacsony az önértékelésed, rettegsz a kritikától és az elutasítástól, és attól, hogy kifejezd az elégedetlenségedet.

Alaposan meggondolod, mielőtt segítségért fordulnál a rokonaidhoz vagy barátaidhoz, és folyamatosan olyan lehetséges problémák miatt aggódsz, amik igazából nem következnek be.

Folyamatosan rágódsz mások bántó megjegyzésein, és mindig magadban keresed a hibát. De gondolj csak bele, hányszor mondanak ki az emberek ilyen dolgokat csak azért, mert dühösek, vagy éppen rossz kedvük van. Még ha valaki vissza is utasítja egy kérésedet, az nem a világ vége.

A második ábra

A szeretteidbe vetett hited súlyosan megrendült gyerekkorodban. Lehetséges például, hogy megígértek neked egy játékot, de soha nem kaptad meg azt. De az is lehet, hogy a szeretteid nem vették komolyan azokat a dolgokat, amik fontosak voltak a számodra, sőt, talán ki is nevették a vágyaidat. Ezért mindig is úgy érezted, hogy nem számíthatsz senkire, csakis saját magadra.

Ez alapjában véve még nem feltétlenül rossz dolog, azok az emberek, akik ebbe a kategóriába tartoznak, általában nagy sikereket érnek el a karrierjükben, de ugyanakkor ez cinikussá is tesz, sőt, a reakcióid sokszor egyenesen ridegnek tűnhetnek.

A harmadik ábra

Volt egy időszak gyerekkorodban, amikor kívülállónak érezted magadat. Lehetséges, hogy a szüleid nem értékeltek kellőképpen, vagy az osztálytársaid csúfoltak az iskolában, ezért most a legkisebb elért eredményért is dicséretre van szükséged. Gyakran hajlamos vagy megtorpanni, és elgondolkodni azon, vajon helyesen cselekszel-e.

Ez nemcsak a magánéletedben, de a munkádban is érezteti a hatását. Annyira fontos a számodra, hogy mindent tökéletesen csinálj, hogy közben megfeledkezel a saját érdekeidről és vágyaidról.

Nézz mélyen önmagadba, és próbáld felfedezni, mi az, amit nem valaki más kedvéért teszel, hanem kizárólag önmagadért. Néha nyugodtan lehetsz egy kicsit önző, mert ez segíthet megtalálni a számodra megfelelő utat az életben, és jóval többet érhetsz el, mint most.

A negyedik ábra

Lehetséges, hogy gyerekkorodban elveszítettél valakit, aki nagyon fontos volt a számodra, és ez nagyon megviselt. Most pedig állandó jelleggel félsz attól, hogy elveszíthetsz valakit, kínoz a magánytól való rettegés, még akkor is, ha a jelenben nem fenyeget a veszélye. De a szorongás és a negatív gondolatok odáig vezethetnek, hogy valóban elveszíted a barátaidat.

Fontos megértened, hogy a környezetünk nagyban tükrözi azt, hogy milyenek vagyunk. Ha el is szakadsz egy szeretett személytől, baráttól vagy esetleg a párodtól, meg kell értened, hogy ez még nem a vég. Rengeteg ember van a világon, és idővel új barátokra, új szerelmekre találsz, ha nem utasítod vissza őket, és engeded, hogy az életed részei legyenek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek