HolotropikumAlternatív gyógyászatPróbáld ki az iszappakolást, ez a módszer erősíti az immunrendszeredet!

Próbáld ki az iszappakolást, ez a módszer erősíti az immunrendszeredet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az immunrendszer egészsége rendkívül fontos, ezért folyamatos odafigyelésre, “karbantartásra” szorul, mert különben nem lesz képes megfelelő védelmet biztosítani a kórokozók támadásaival szemben.

Az egyik hatásos immunerősítő természetes módszer az iszapkezelés, amelyet már évszázadok óta használnak az emberek, hiszen az iszapban rengeteg hasznos ásványi és organikus anyag található, amelyek egy része, amilyen a kén, a bőrön át is képes felszívódni.

Az iszapterápiának érzéstelenítő, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása is van, de segíti a belső elválasztású mirigyek munkáját.

A hideg iszappakolás

Ezt egyiptomi iszappakolásnak is nevezik, leginkább szabadtéren, egy olyan tó, vagy folyó partján alkalmazzák, ahol fellelhető a megfelelő gyógyiszap. Miután bekented magad ezzel az iszappal, várj 10-15 percet, amíg rád szárad.

Maradj így 25-30 percig a napon, mindaddig, amíg az iszap hamuszürkévé válik. Ezután menj bele a vízbe, amelynek legalább 24 Celsius fokosnak kell lennie, most le magadról az iszapot, ezután ismét feküdj ki a napra.

Ez a hideg-meleg iszapos terápia jót tesz a mozgásszervi idegrendszernek, enyhíti a visszeres panaszokat, szabályozza a vérkeringés, és erősíti az immunrendszert.

Az akut betegségben, a Raynaud-szindrómában szenvedőknek viszont nem ajánlott ez a kezelés, és azoknak sem, akik valami miatt kimerültek, fáradtak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek