KuriózumPema Chodron buddhista szerzetes megtanít arra, hogyan légy erős és boldog!

Pema Chodron buddhista szerzetes megtanít arra, hogyan légy erős és boldog!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem azok a dolgok okoznak szenvedést az életünkben, amik történnek velünk, hanem ahogy viszonyulunk hozzájuk.

Pema Chodron amerikai buddhista szerzetes nő, Csögjam Trungpa híres mester tanítványa. “Amikor minden darabokra hullik szét” című könyvében 1987-1994 közötti beszédeit gyűjti egy csokorba. Segítséget, támogatást, életerőt nyújt azoknak, akik már elveszítették az életben vetett hitüket.

Az alábbi idézetekből megtudhatjuk, hogy mit kezdjünk a nehezebb pillanatokban, hogyan győzzük le a lelki fájdalmat, és lássunk szépnek minden napot.

“Te vagy az ég, minden más csak az időjárás”.

“Az együttérzés nem a megbántott ember és az őt megnyugtató másik között létrejövő viszony, hanem két egyenrangú fél kapcsolata. Csak akkor tudunk jelen lenni mások sötét pillanataiban, ha a sajátunkat már megtapasztaltuk. Akkor lesz igaz az együttérzés bennünk, ha megtapasztaljuk magunkban azt, ami minden embert összeköt.”

”Amikor nagy csalódás ér bennünket, azt hisszük, itt a világ vége. Holott lehet, hogy épp egy nagy kaland veszi kezdetét.”

”Soha semmi nem múlik el addig, amíg meg nem tanított minket arra, amit tudnunk kell.”

”Reggel, amikor felébredsz, gondolj az előtted álló napra, lélegezz, nyitott szívvel és lélekkel koncentrálj arra, amit ma szeretnél. Este mielőtt elmennél lefeküdni, gondold át, hogy milyen volt a napod. Ha teljesítetted a törekvéseidet, akkor légy boldog. Akkor is, ha a törekvéseid ellen dolgoztál, örülj, hogy észrevetted, mit tettél, és nem élted a napod a tudatlanság homályában. Az inspiráció növeli az elszántságod, a bizalmat és az együttérzést.”

”Amikor védeni akarjuk magunkat a fájdalomtól, a fájdalom olyan lesz, mint egy páncél, amely a szív szelídségét fogja körbe.”

”Az együttérzés másokkal szemben, az önmagunkkal való együttérzéssel kezdődik”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek