Sajnálatos módon az élelmezési gondok még mindig világméretű problémák, melyekkel minden egyes országnak foglalkoznia kell. Az Egyesült Államokban például 42 millió ember éhezik, melyből 13 millió személy még kiskorú. Ezek szerint minden 6 gyerekből 1 rendszeresen éhezik, ezt viszont nem szabadna hagynia a világ egyik legbefolyásosabb államának.

Osztálytársai lopták el a kisfiú ebédes dobozát, hogy megtöltsék szeretettel és kedvességgel

A szegénység és az éhezés kéz a kézben jár egymással, annak ellenére, hogy a legtöbb ilyen helyzetben lévő szülő mindent megtesz annak érdekében, hogy élelmet tudjon venni és biztosítani gyermekeinek, még ha csupán silány minőségű és egészségtelen táplálékokra is telik.

Szerencsére mára már léteznek nemzetközi méretű élelmezési programok, amelyek a szegény sorsú családok segítségére lehet. De ezek a kezdeményezések se képesek megoldani minden család problémáit.

Ezt a helyzetet, még csak tovább súlyosbítja az a tény, hogy a világszerte termelt és előállított táplálékok egyharmada elherdálódik, vagy a szemétben végzi. Ez a helyzet teljesen másképp festene, ha tudatosabbak lennénk, a hulladékot meg komposztálnánk és a már nem szükséges, azaz fölösleges élelmiszereket megosztanánk másokkal.

És most jöjjön az a szívet melengető videó, melyben a kisfiú ebédes dobozát osztálytársai ellopják, hogy felnőtteket megszégyenítő önzetlenséggel megtöltsék azt a saját maguk által hozott ételekkel.

A nyitójelenetben láthatjuk a kisfiút, amint megkéri az osztályfőnökét, hogy hadd mehessen ki az osztályteremből, míg társai a finomabbnál finomabb ételeiket eszik, mert az ő doboza üres. Miután visszatér újra a tanterembe, és újra kinyitja a dobozkát rendkívül meglepődik.

Ezek a gyerekek aztán tudják, hogy mi is az az igazi törődés és egymásra odafigyelés. Mindenki megérdemli, hogy tápláló, finom és egészséges ételhez jusson függetlenül attól, hogy honnan jött, mivel foglalkozik.

Itt megnézheted a videót, mert többet mond minden szónál:

Løsninger finnes ofte nærmere enn du tror

Ingenting er bedre enn et godt nettverk og nærmiljø. La oss hjelpe hverandre! Les mer på www.fosterhjem.no/nettverk

Közzétette: Fosterhjem – 2017. május 23.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.