Kuriózum„Óriási hibát követtem el, amikor elvettem a feleségemet, de soha nem fogok...

„Óriási hibát követtem el, amikor elvettem a feleségemet, de soha nem fogok szakítani vele”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tim Bush és felesége, Kath 1982-ben házasodtak össze, de beismerik, hogy akkor mindketten úgy gondolták, hibát követtek el. A férfi azt is elmondta, hogy házasságuk első 27 évében számtalan megpróbáltatással kellett szembenézniük, és nem voltak boldogok együtt, de végül úgy döntöttek, gyerekeik és unokáik kedvéért tesznek egy próbát, hogy megmentsék a kapcsolatukat, ami sikerült is, és most másoknak is próbálnak inspirációt nyújtani, ezért kiadtak egy könyvet a tapasztalataikról.

Tim és Kath a könyvükben elmesélik, hogy a kapcsolatuk már kezdettől fogva nehezen indult, és az évek során sok akadályt kellett leküzdeniük, köztük drogokat, alkoholt és többszöri hűtlenséget is.

„Nem ez az ideális módja egy házasság elkezdésének, de ezt valószínűleg mindenki tudja. De amit talán sokan nem tudnak, az az, hogy csak azért, mert a házasságod pocsékul indult, nem jelenti azt, hogy a vége is pocsék kell, hogy legyen” – magyarázta Tim Bush a Fox News-nak.

A házaspár hosszú és fájdalmas utat tett meg, de végül sikerült megmenteniük és teljesen átalakítaniuk a házasságukat. Bush, aki vállalkozóként ingatlanokkal és üzletfejlesztéssel foglalkozik, elmondta, hogy feleségével eljutottak egy olyan pontra, amikor tudták, hogy vannak náluk fontosabb dolgok is a házasságukban, köztük három gyerekük és nyolc unokájuk.

A pár 1981 augusztusában ismerkedett meg, Kath pedig még az év decemberében teherbe esett első gyerekükkel. 1982 februárjában összeházasodtak, de Tim elmondása szerint a nászéjszakán mindketten úgy érezték, hogy nagy hibát követtek el ezzel. Az egyik legnagyobb nehézségük abból eredt, hogy teljesen más környezetből származtak.

Tim azt mondja, neki nehéz gyerekkora volt, ami saját bevallása szerint önzővé és kontrollálóvá tette. Ezzel szemben Kath szilárd családi háttérrel rendelkezett, és a családjában mindig is jól működött a kommunikáció.

„Kevéssé vagy egyáltalán nem kommunikáltunk egymással. Azt gondoltam, hogy amíg van intim életünk, addig minden rendben van, de Kath egy kontrolláló férfival élt házasságban, amitől elszigetelté vált és elveszítette a hangját” – magyarázta a férfi.

Elmondta, hogy házassági tanácsadásra járt a felesége miatt, de valójában ő volt az, akinek szüksége volt a tanácsadásra. Sokáig biztos volt abban, hogy nem vele van a baj, és csak egészen kis változtatásokra volt hajlandó, hogy a felesége jobban érezze magát. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy Kath megpróbált változtatni önmagán, de a problémáik továbbra sem szűntek meg, és Tim a házasságán kívül keresett bátorítást és megerősítést.

A helyzetet az is tovább nehezítette, hogy Kath időközben visszament a főiskolára, és 8 hónapig távol élt a férjétől, ami nem volt jó hatással Tim irányító természetére. Ugyanakkor a nő ez alatt az idő alatt nagyszerűen érezte magát, és a férje vonzónak találta személyiségének ezt az új oldalát.

A külön töltött idő alatt a nőnek volt néhány egyéjszakás kalandja alkohol befolyása alatt, de a férje megbocsátott neki. „Azt hittem, hogy a hűtlensége Isten módszere arra, hogy megbosszulja mindazt, amit én tettem, és amiről ő nem tudott” – vallotta be Tim. Néhány nappal azután azonban, hogy megbocsátott neki, rajtakapta telefonon egy korábbi szeretőjével.

A férfi ezen a ponton már majdnem feladta a reményt, de Kath újabb tanácsadó üléseket szervezett, és azt mondta, mindent megtesz annak érdekében, hogy megmentse a kapcsolatukat. 2008-ban azonban újabb nehézségekkel szembesültek: Tim 43 éves öccsénél negyedik stádiumú rákot diagnosztizáltak, és azt mondták, mindössze néhány hónapja lehet hátra. Nem sokkal később újabb tragikus hír érkezett: meghalt a 22 éves unokaöccsük.

Tim ekkor először az alkoholban és a drogokban keresett menedéket, de aztán Istenhez fordult segítségért, és végre megértette, hogy mentheti meg a házasságát.

„Istenhez fordultam, és végre rájöttem, hogy ahelyett, hogy megpróbálnám megjavítani a feleségemet, felelősséget kell vállalnom magamért, a házasságunkért és a családunkért” – magyarázta.

„Ha a házasságod jó, akkor mindig lehet még jobb is. Ha a házasságod pocsék, nem kell, hogy így maradjon. Mi vagyunk az élő bizonyíték erre” – tette hozzá Tim.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek