KuriózumÖleljük meg egymást, ez a legjobb terápia!

Öleljük meg egymást, ez a legjobb terápia!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ember lelkivilágának, érzelmi központjának a megfelelő működése talán a legfontosabb tényező ahhoz, hogy valaki boldog, kiegyensúlyozott, a problémákat megoldani tudó személy lehessen.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Ha valaki nem érzi a törődést, odafigyelést, a szeretetet, akkor egy idő után úgy fogja érezni magát, hogy ő semmire sem jó, senkinek sem kell, az élete értéktelen. Ha kicsit körülnézünk, akkor észrevehetjük, hogy nagyon sok gondterhelt ember rohangál körülöttünk, megviselt arcok, szomorú tekintetek néznek ránk. És ez azért is van, mert a világból hiányzik a szeretet, az odafigyelés, hogy valakire számíthatunk, hozzábújhatunk, ha gondunk van.

Mibe kerül egy ölelés?

Az ölelést szinte a világ minden pontján ismerik, és bárki megölelhet bárkit, a szeretet és a törődés legfontosabb jelképe. Mégis kevesen gyakorolják. Pszichológusok figyelték meg, hogy azok a csecsemők, akiket nem puszilgattak, szeretgettek, ölelgettek, rosszabbul fejlődtek, növekedtek, mint azok a babák, akik érezték, hogy fontosak szüleiknek.

Hiába kaptak azok a babák is fizikálisan mindent meg, a tápanyagokat, vitaminokat, meleg szobát, tisztaságot, mint a szeretettel körbevett kicsik, mégis egy idő után zsugorodni kezdtek, mintsem szépen kikerekedtek volna. Egyszerűen megszűnik a kapcsolatuk az élettel, az érzésekkel, hiszen egy cumisüveg nem képes meleg ölelést adni.

Ezért olyan fontos, hogy kimutassuk szeretetünket, hiszen egy szomorú emberen egy jó szóval, netán öleléssel akár azonnali javulást érhetünk el, és ez akár az életét is megmentheti.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek