KuriózumNostradamus tíz jóslata 2024-re, a Sárkány évére - Események, amik megváltoztatják a...

Nostradamus tíz jóslata 2024-re, a Sárkány évére – Események, amik megváltoztatják a világot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nostradamus jóslatai még több száz év elteltével is nagy érdeklődésre tartanak számot, és sokan hisznek a próféciák beteljesülésében. Michel de Nostradame 1503-ban született Provence-ban, és Nostradamus néven vált ismertté a világ számára. Az asztrológiára alapozta jóslatait, de más okkult tudományokkal is foglalkozott.

Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatai, melyeket „A próféciák” című könyvében hozott nyilvánosságra, sokak szerint azóta teljesültek, vagy teljesülni fognak. Jövendöléseit négysoros veresekbe foglalta, de mivel ezek általában metaforákra épülnek, az egyes verseknek több értelmezésük is létezik.

2024 a kínai horoszkópban a Sárkány éve, és rendkívüli jelentőséggel bír, de nem féletlenül jó értelemben. A kínai kultúrában a Sárkány az erő és a hatalom szimbóluma, de a jó és a rossz lehetőségét egyaránt magában hordozza. A 2024-es év különösen Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz kötődik. Az 1952-ben, a Sárkány évében született Putyin befolyása a világ eseményeire valóban tagadhatatlan.

A Sárkány a nagyságáról, de ugyanakkor a vadságáról is ismert. A történelem során a Sárkány éveiben többször is jelentős konfliktusok, gazdasági visszaesések és természeti katasztrófák történtek. A Sárkány tüzes természete feszültséget gerjeszthet, és változtatásra való hajlama megzavarhatja a stabilitást.

Nostradamus jóslatai az értelmezések szerint 2024-re vonatkozhatnak!

1. Putyin kirobbantja a harmadik világháborút?

Nostradamus titokzatos írásai különös jóslatokat tartalmaznak. A Sárkány évében született Vlagyimir Putyin elnök nyugtalanító történelmi mintába illeszkedik. A világ a katasztrófa szélén áll, mivel Putyin cselekedetei összhangban vannak a Sárkány kiszámíthatatlan és erőteljes természetével. Egyes értelmezések szerint a Sárkány örökségét képviselő orosz elnök készen áll a harmadik világháború kirobbantására.

2. Kitör az olaszországi Etna vulkán

Ez a hatalmas vulkánkitörés 2024 végén vagy a következő év elején is bekövetkezhet. Nostradamus jóslata szerint ez lesz az Etna legnagyobb kitörése Kr. u. 79 és 1631 óta, amikor a történelem két legsúlyosabb vulkánkitörése történt.

3. Kína lesz a világ vezetője

A híres bolgár tisztánlátó, Baba Vanga azt jósolta, hogy Oroszország 2024-ben világhatalommá válik. Nostradamus jövendölése szerint azonban Kína lesz a világ legmeghatározóbb hatalma. Kifejtette, hogy 2024-re Kína befolyása úgy fog elterjedni a világban, mint a kiömlött tea. Sokan kételkednek ebben a jóslatban, és nem tudni, hogy az a kínai politika, termékek vagy technológia miatt következhet be.

4. Hatalmas földrengés és szökőár Japánban

2024-ben Japánt egy 12,0-es erősségű földrengés rázza meg, ami becslések szerint 20 ezer ember halálát okozhatja. A földrengés Japán északkeleti partjait érinti, és pusztító szökőár követi majd, ami szintén rengeteg ember halálát okozza.

5. Donald Trump ismét elnök lesz

Nostradamus rejtélyes versei egyesek szerint Donald J. Trump lehetséges visszatérésére is utalnak a 2024-es elnökválasztáson. Ez a jóslat azonban borús képet fest. Olyan botrányokat és ellentmondásokat jósol, amelyek megosztják az országot és beárnyékolják Trump hírnevét. Korrupciós és törvénytelenségekkel kapcsolatos vádak merülhetnek fel, amelyek vádemeléshez és lemondásra való felszólításhoz vezethetnek.

6. Veszélyes, „zombivírus” szabadul ki a szibériai gleccserekből

2024-ben kutatók egy 40 ezer éves, veszélyes vírust fedeznek fel Szibériában, amely emberek ezreit ölné meg, ha a világra szabadulna. Ahogy a globális felmelegedés miatt a gleccserek folyamatosan olvadnak, a vírus lassan az óceán vizébe kerül.

7. Egy fiatalabb pápa kerülhet hatalomra

Ferenc pápának az utóbbi időben egészségügyi problémái voltak, és Nostradamus egyik jóslata értelmében lehetséges, hogy hamarosan egy fiatalabb pápa fogja őt követni. Egy fiatal és energikus pápa érkezése jó dolognak tűnik, és Nostradamus szerint az új egyházi vezető hosszú ideig marad majd a hivatalában.

8. A Bitcoin forradalom

Nostradamus szerint a Sárkány éve egy forradalom eljövetelét jelöli. Ahogy a hagyományos valutákba vetett bizalom fokozatosan csökken, az emberek a Bitcoin felé fordulnak a pénzügyi szabadságért. A Sárkány hatására a Bitcoin a változás szimbólumává vált. Decentralizált vonzereje a kriptovaluták felé való globális elmozdulást ösztönzi. Ez az elmozdulás azonban bizonytalansággal jár, mivel egyelőre nincsenek megfelelő szabályozások a kriptovaluták használatának terén.

A jóslat szerint a Sárkány éve átalakítja a pénzügyeket és kihívást jelent a hagyományos rendszereknek.

9. Éghajlati katasztrófa

A francia asztrológus azt jósolta, hogy 2024-ben a világ éghajlati káosznak lesz tanúja. „A szárazföld szárazabb lesz” – áll a próféciában, ugyanakkor nagy árvizeket is jövendöl. Egy másik verssor pedig nagy éhínségre figyelmeztet, amit egy hatalmas szökőár is okozhat, ami tönkreteszi a gazdaságot. Ha ezek az előrejelzések beigazolódnak, akkor 2024-ben még pusztítóbb éghajlati eseményeknek nézhetünk elébe, mint amilyeneket eddig tapasztaltunk.

10. A nem emberi intelligencia által uralt világ

Baba Vanga 2024-re vonatkozó jóslataihoz hasonlóan Nostradamus is azt állította, hogy világunkat egy nem emberi intelligencia fogja uralni. Bár természetesen nem nevezte meg konkrétan a mesterséges intelligenciát, hiszen 400 éve még nem létezett ilyesmi, sokak szerint ez lehet a jóslat értelme.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek