KuriózumFerenc pápa ismét betegeskedik: "Imádkozzatok értem!"

Ferenc pápa ismét betegeskedik: „Imádkozzatok értem!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ferenc pápa ismét betegeskedik, és az elmúlt években egy sor egészségügyi probléma miatt kórházba került, legutóbb júniusban.

Ferenc pápa csütörtökön jelentette be, hogy egyfajta akut fertőző hörghurutban szenved, ami miatt nem tudott a hétvégén Dubaiba utazni a COP28 klímacsúcsra.

„Amint látják, élek” – viccelődött Ferenc pápa egy egészséggel és etikával foglalkozó szeminárium résztvevői előtt, mondván, hogy akut fertőző hörghurut miatt le kellett mondania a dubaji COP28-ra való utazását. „Az orvosom nem engedte, hogy Dubaiba menjek” – mondta az argentin pápa.

„Ennek az az oka, hogy ott nagyon meleg van, és a fűtésről átállunk a légkondicionálásra. És ez nem igazán ajánlott, az én brohniáim miatt. Hála Istennek, hogy nem tüdőgyulladás volt” – tette hozzá. „Nagyon akut, fertőző hörghurut volt. Nincs lázam, de még mindig antibiotikumot szedek” – mondta a pápa.

Ferenc pápa lett volna az első pápa, aki személyesen részt vesz egy ilyen ENSZ klímacsúcson a folyamat 1995-ös kezdete óta – jelentette a Reuters.

A pápa 87 éves lesz

Ferenc pápát, aki kevesebb mint három hét múlva lesz 87 éves, egy sor egészségügyi probléma sújtja, többek között térd-, csípő- és vastagbélproblémák. Júniusban sérvműtéten is átesett.

Márciusban három éjszakára kórházba került hörghurut miatt. Szombaton „enyhe influenzaszerű tünetek” jelentkezése miatt több fellépését is le kellett mondania.

Legújabb betegsége ellenére továbbra is dolgozik és találkozik az emberekkel. Egy másik teológusokkal tartott audiencián a pápa azt mondta: „Imádkozzatok értem. Imádkozzatok értem, ne ellenem, mert ez a munka nem könnyű. Köszönöm.”

A Vatikán szerint a pápa állapota „stabil”

A pápa hagyományos heti általános audienciáján fáradtnak tűnt, és kérte, hogy szövegét egyik asszisztense olvassa fel. Este a Vatikán közölte, hogy állapota „stabil”, de „továbbra is fennáll a légzési nehézségekkel járó tüdőgyulladás”.

Ferenc pápa, akinek fiatalon részben eltávolították a tüdejét, kénytelen volt lemondani régóta várt dubaji látogatását, amely péntektől vasárnapig tartott volna.

A pápa távollétében Pietro Parolin bíboros államtitkár vezeti majd a vatikáni küldöttséget a dubaji klímatárgyalásokon. A pápa egyébként a környezetvédelmet tízéves pápaságának egyik sarokkövévé tette.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek