KuriózumNostradamus megjósolta a gyilkos koronavírust?

Nostradamus megjósolta a gyilkos koronavírust?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A koronavírus miatt eddig Kínában 213 ember vesztette életét, világszerte pedig 10 ezer fertőzött esetről beszélnek. Úgy tűnik, hogy a veszélyes vírusról már Nostradamus is beszélt évszázadokkal ezelőtt.

Feljegyzéseiben “nagy pestist” jósolt a 2020-as évre. Lehetséges, hogy a koronavírust jelezte elő Nostradamus?

A koronavírus nagyon gyorsan terjed, jelenleg Kínában a legsúlyosabb a helyzet, de ezen kívül Franciaországban, Németországban, Japánban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Szingapúrban, Malajziában, Kambodzsában, Sri Lankában, az Egyesült Arab Emírségekben, Dél-Koreában, Vietnamban, Thaiföldön, Kanadában és Nepálban is jelezték már a fertőzés felbukkanását.

Sokan nem hiszik, hogy Nostradamus a “jövő nagy pestise” alatt valóban a koronavírusra gondolt volna, azonban egy úgy tűnik, hogy a napokban egyre többen döbbennek rá arra, hogy a 16. századi francia orvos és alkimista valóban megjósolta előre a nagy vészt.

Ezt már olvastad? Híres sebész a koronavírusról: 7 ok, amiért nem szabad pánikba esni

Marco Malacara a következőket írta Twitter-oldalára: „Az antikrisztus a Fehér Házba vezet, sáskák, árvizek, legyek és koronavírus. Azt hiszem, ezt mondta Nostradamus 465 évvel ezelőtt.”

Egy másik személy spanyolul riogat: „Megérkezett a 21. század betegsége. Nostradamus jóslata. Nagyon hamar meghalunk. #coronavirus”.

A fertőzés 2019 decemberében kezdődött, amikor egy új vírustörzset (2019-nCoV) fedeztek fel a kínai Wuhan városban. A vírus egy nagyon zsúfolt, tenger gyümölcseit árusító piacról származhatott.

Ezt már olvastad? Egyetemi lektor írása a “gyilkos” koronavírussal kapcsolatos információk manipulálásáról

Egyesek úgy tartják, hogy Michele de Nostradame, vagyis Nostradamus már a 15. században előjelezte a járványt.

Nostradamus hívei úgy vélik, hogy a próféta előre jelezte a londoni nagy tűzvészét (1666) és Adolf Hitler (1933) hatalomra törését is. Nostradamus misztikus útmutatások formájában írta meg a próféciákat, de nem minden esetben egyértelmű, hogy mire is gondolhatott pontosan. A jóslatok nagyrésze az 1555-ben közzétett Les Proheties című könyvben találhatóak.

A 2:53 részben, egyesek szerint a koronavírusra utalhatott Nostradamus:

„La grande peste de la ville maritime,

Ne cessera pas tant qu’il n’y aura pas vengé la mort:

Du sang juste, saisi et condamné sans crime,

La grande dame est indignée par le faux-semblant.”

Ezt már olvastad? Dr. Kemenesi Gábor virológus: “Több ember hal meg évente szezonális influenzában mint ebben a járványban fog.”

Nostradamus egy tengeri város „nagy pestiséről” beszél, amely sok halottat hagy maga után. Hubei tartomány Kína keleti részén található, és Wuhan nem lehetett a térség „tengeri városa” – állítják más szakértők.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek