Időnként jó kimozdulni otthonról, elmenni egy különleges helyre, ahol nyugalom vesz körül, és ahol kényelmes hotelszobában élvezhetjük a semmittevést, a luxust, mert ilyen környezetben egyszerűen öröm a kikapcsolódás.

Azonban sokszor a legtisztábbnak, legszebbnek tűnő szobákban, apartmanokban is vannak olyan zugok, sarkok, ahol bizony veszélyforrások vannak, amelyek akár komolyabb betegségeket is előidézhetnek.

Lássuk, melyek ezek, és további szállodai érdekességekről is szó lesz!

1. Ágyi poloskák

Egyes felmérések szerint a hotelszobák szerepelnek a harmadik helyen, ami az ágyi poloskák elterjedését illeti. Ezektől a kis vérszívóktól elég nehéz megszabadulni, a fertőtlenítéssel foglalkozó szakemberek szerint az utóbbi időben 300 százalékkal nőtt meg Európa szállodáiban a poloskákkal fertőzött szobák száma.

2. Jacuzzi

Vigyázni kell a vendéglátóhelyeken található wellness-eszközökkel is, amilyen például a jacuzzi, hiszen egy felmérés szerint ezek a létesítmények vize 95 százalékban fekáliát, 81 százalékban valamilyen fertőző gombákat és baktériumokat tartalmaznak.

3. A nem használt kis szappanokat, samponokat mind eldobják

Igen, sok helyen az érintetlen szappanokat, samponokat eldobják, de szerencsére már vannak olyan segélyszervezetek, amelyek összegyűjtik és a szegény, rászorulóknak adományozzák, így járulva hozzá azon emberek higiéniai körülményeinek javításához.

4. Óvatosan a minibárral

A minibárban található italok, üdítők akár négyszer többe kerülnek, mintha valamelyik boltban vásárolnánk meg őket, ezért érdemes meggondolni, mielőtt bármelyiknek is lecsavarnánk a kupakját.

5. A poharakat érdemes elöblíteni

A hotelszobákban lévő poharakra por és egyéb szennyeződések rakódhatnak le, ezért használat előtt érdemes kitörölni, kiöblíteni azokat.

6. Óvatosan a távirányítóval

Nem árt, ha mindig van nálad egy kis üvegben fertőtlenítő gél, vagy nedves törlőkendő, amellyel olyan eszközöket törölhetsz le, mint a távirányító, hiszen ezen tárgyon sok esetben hemzsegnek a baktériumok, különböző kórokozók.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.