KuriózumGondolkoztál már azon, mi lesz a hotelekben félig használt szappannal?

Gondolkoztál már azon, mi lesz a hotelekben félig használt szappannal?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokszor a legbanálisabb ötletből is világra szóló, kézzelfogható és sikeres dolog kerekedhet ki. Most egy nagyszerű és ötletes dologról számolunk be nektek.

szallodai-szappan

Ilyen egyszerű gondolatból született egy nagyszabású karitatív program, amelyet a floridai Clean the World nevű nonprofit szervezet talált ki. Céljuk az, hogy a szállodákban alig használt szappanokat összegyűjtve, olyan országoknak adományozzák azokat, ahol a lakosságnak élelemre is alig jut, nemhogy higiéniára.

Fogyasztó, pazarló, fejlett társadalmakban nem is gondolnak bele az emberek, hogy például egy darab szappannak, vagy használati tárgynak a bolygó másik végében hogy örülnének. A floridai szervezet azt vette észre, hogy a szállodák fürdőszobáiba elhelyezett szappanokat alig párszor használják a vendégek, annyit semmiképp, hogy elfogyjanak.

A szervezet szappanadományozási felhívásához 4 ezer szálloda csatlakozott, amelyek felajánlották a tisztálkodási termékeket. Ezeket sterilizálják, új formát is kapnak és azokba az országokba szállítják, ahol nagy szükség van rájuk, hiszen sokszor egy egyszerű kézmosással rengeteg veszélyes betegség elkerülhető lenne, és életeket is menthet a tisztaság.

Szerintünk remek ötlet, sok hasonlót várunk:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek