Kuriózum"Nem akarok már élni, örülök, hogy meghalhatok" - mondja a 104 éves...

„Nem akarok már élni, örülök, hogy meghalhatok” – mondja a 104 éves tudós, aki Svájcba megy, hogy eutanáziát hajtsanak végre rajta

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 104 éves ausztrál tudós egy svájci klinikán vet véget saját életének, de örült volna, ha ezt Ausztráliában is megtehette volna.

"Nem akarok már élni, örülök, hogy meghalhatok" - mondja a 104 éves tudós, aki Svájcba megy, hogy eutanáziát hajtsanak végre rajta

Május 10-én, azaz ma hajtanak végre eutanáziát David Goodall ausztrál tudóson, aki saját akaratából akar meghalni, éppen ezért Svájcba utazott, mert Ausztrália, mint sok más ország, nem támogatja az önkéntes halált.

„Az én koromban szabadon akarom eldönteni, hogy mikor érkezett el a halál megfelelő pillanata.” – mondta a 104 éves tudós utolsó sajtótájékoztatóján, Svájcban.

„Az elmúlt években csökkentek a képességeim, a látásom már hat éve nagyon rossz. Nem akarok többé élni. Örülök, hogy holnap mindennek vége lesz.” – nyilatkozta szerdán a tudós, aki nem szenved különösebb betegségben.

David Goodall előbb Franciaországba repült, hogy elbúcsúzzon rokonaitól, majd utána Svájcban látogatta meg rokonait.

„Szerencsére a családom, akik a világ különböző pontjain élnek, összegyűltek, hogy láthassanak, örülök, hogy láthattam őket, ami valószínűleg nem történt volna meg, ha nincs ez a svájci lehetőség.” – mondta boldogan a 104 éves férfi.

David Goodall családja körében búcsúzik az élettől.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek