KuriózumNeked is van? Testünk furcsaságai, amivel gyakrabban találkozunk, mint gondolnánk

Neked is van? Testünk furcsaságai, amivel gyakrabban találkozunk, mint gondolnánk

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Néhány érdekesség a testünkkel kapcsolatosan, mellyel akár te is rendelkezhetsz!

Neked is van? Testünk furcsaságai, amivel gyakrabban találkozunk, mint gondolnánk

Szinte hihetetlen, de nagyon sok ember, függetlenül a születési helyétől rendelkezhet olyan érdekes testi jegyekkel, melyekre nem is gondolnánk. Ezek lehetnek véletlenszerűek, de elképzelhető valamilyen logikus magyarázata is az ehhez hasonló genetikai eredetű rendellenességeknek.

1. Neked is van egy heg a mutatóujjadon?

Ezt a rendellenességet először Oleg Kashin újságíró jelezte a saját Twitter oldalán, és véleménye szerint, ez inkább a férfiak esetében fordul elő. A posztot követően azonban sok nő is jelezte, hogy az ők ujjukon is megtalálható ez a jel. A statisztika szerint, olyan jobbkezes személyek esetében fordulhat elő ez a jel a bal kéz mutatóujján, akik megvágták magukat valamilyen munka közben.

2. Vannak fehér foltok a térdeiden?

Nézd meg a térdeidet, különösen barnulást követően. Sok fotómodell küzd ezzel a problémával, melyet alapozóval igyekeznek eltüntetni. A jelenség magyarázata, hogy minden ember gyerekkorában szenvedett térdsérülést, amikor a hámsejtek roncsolódtak és ez annak lehet a következménye.

3. Élesebben látsz az egyik szemeddel?

Ha elmúltál 20 éves és nem viselsz szemüveget, akkor szinte biztos, hogy nem egyformán látsz a két szemeddel. A magyarázat, hogy a domináns szemünk felelős az agyban kialakuló képekért. Ha azonban idővel a látásunk homályossá válik, minden esetben forduljunk szemorvoshoz.

4. Tudod mozgatni a bal szemöldököd, vagy akár a kettőt egyszerre, de nem sikerül a jobbat mozgatni?

Ha sikerül egyszerre vagy külön – külön, de többnyire csak az egyik szemöldöködet mozdítani, akkor az emberek nagy többségéhez tartozol. Ennek magyarázata, hogy testünk izmai aszimmetrikusak, ezért nem egyformán dolgoznak.

5. Van születési jel a térdeid körül vagy a hónaljadban?

Sok ember estében a veleszületett jel eltűnik egy éves kora után, viszont vannak esetek, amikor egész életen át elkísérik. Minden tizedik ember rendelkezik ilyen jellel, mely lehet hónaljban, a térd körül vagy akár a comb hátsó részén. Ezek oka még nem bizonyított, de feltételezhetően összefüggésben lehet az édesanya táplálkozási szokásaival a terhesség ideje alatt, de ugyanakkor befolyásolhatják a születés körülményei is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek