KuriózumNehéz időszakon mész keresztül? - ezeket tedd, hogy könnyebben átvészeld!

Nehéz időszakon mész keresztül? – ezeket tedd, hogy könnyebben átvészeld!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elég pár szerencsétlen eseménysorozat, és úgy érezhetjük, mintha az egész Világegyetem összeesküdött volna ellenünk. Akár olyan hétköznapi dolgok is kiverhetik nálunk a biztosítékot, mint egy kulcscsomó elvesztése, defekt, és akkor még a komolyabb családi válságokról nem is beszéltünk.

Rossz dolgok elkerülhetetlenül is fognak történni velünk az életünk során, de ha sorozatosan következnek be, akkor nagyon nehéz napokat kell megélnünk. Az ilyen stresszes időszakok kikezdhetik a tűrőképességünket, akár fizikailag is leépülhetünk, ha nem tudjuk helyén kezelni a minket ért hatásokat, ezért ilyenkor sokkal jobban oda kell figyeljünk magunkra.

Tudatosan kell nyugtatgatnunk az elménket ahhoz, hogy higgadtak és racionálisak tudjunk maradni, következő 4 technika ebben lesz segítségedre.

Próbálj meg kimászni a negatív körből

A legkönnyebb a rossz, negatív dolgokkal azonosulni. Mondanom sem kell, hogy egy-egy szerencsétlenség alkalmával a legtöbb ember önsajnálatba és depresszióba esik, ahonnan nagyon nehéz kiszabadulni. De ez csak tovább súlyosbítja az adott helyzetet, ezért akármilyen nehéz is, de az élet pozitív oldalát kell szem előtt tartanunk. Próbáljuk meg mindenben megtalálni a jót, mert ezek az apró kicsi dolgok lesznek azok, melyekből erőt meríthetünk, és felülkerekedhetünk a nehéz helyzeten.

A rossz dolgok úgyis megtörténhetnek, ezért készítsd fel magad

Mindenek előtt az a legfontosabb, hogy járj nyitott szemmel a mindennapokban, és figyelj, ha valami változást észlelsz. Ha úgy érzed, hogy a dolgok kezdenek rossz irányba haladni, akkor vedd kezedbe az irányítást.

Egy viselkedésmóddal és magatartással foglalkozó napilap szakértői szerint ilyenkor az a legjobb, ha pozitívan gondolkodunk és a lehető legjobb végkimenetelt vizualizáljuk naponta akár többször is. Ez a fajta hozzáállás óriásit változtathat az adott helyzeten, nemcsak a depresszív érzelmektől tudunk könnyebben megszabadulni, hanem a szív és érrendszerünket is megkíméljük egy csomó felesleges munkától, amit a stressz okoz.

Nem kell egyedül megbirkózz a helyzettel

Támogatás nélkül az ember elveszne az ilyen nehéz helyzetekben, ezért jó ha van valaki melletted, akinek elmondhatod a gondolataidat. Azoknak, akik valóban szeretnek téged, hidd el nem teher meghallgatni a bánatod, ezért ne legyen lelkiismeret furdalásod.

Fogadd el a helyzetet és próbálj meg megszabadulni a szenvedésektől

A nehéz helyzetekből csak egyetlen kiút van, ha megéled, majd elengeded azt. Nem szabad benne ragadnod, mert attól jobb nem lesz. Fogadd el, hogy már nem tudsz változtatni és próbáld meg elengedni a keserűséget. Biztos, hogy az életed már sosem lesz olyan, mint azelőtt, de merj továbblépni.

Ha sikerül elfogadnunk a kialakult helyzetet, akkor végre annak megoldására fordíthatjuk az összes figyelmünket, így nagy eséllyel érhetünk el változást. Az élettel együtt járnak a rossz dolgok is, de ez ne szegje kedved attól, hogy pozitívan tekints a jövőbe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek