KuriózumNe hagyd, hogy az irányításmániás párod a fejedre nőjön - avagy így...

Ne hagyd, hogy az irányításmániás párod a fejedre nőjön – avagy így vedd észre, ha a partnered kezébe került az életed!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha randevúztunk már életünk során pár emberrel, akkor minden bizonnyal találkoztunk olyan típusú személlyel, aki mindenképpen irányítani akart bennünket. Ha nem vigyázunk, olyanná akarnak formálni, aki sokkal jobban hasonlít a fejükben élő ideálra.

Irányításmániás emberek az élet minden területén vannak. Nagyon ravasz módon először mindig magukhoz édesgetnek, majd, mikor nem veszed észre, elkezdenek alakítgatni és irányítani kényük-kedvük szerint. Miközben igazi őrangyalként állítják be magukat, és állításaik szerint mindent csak azért tesznek, hogy neked jobb legyen, a fejedre nőnek és birtokolni kezdenek.

Semmilyen kapcsolatban, de főleg a párkapcsolatokban nem szabad engedned, hogy a partnered egy tárgyként kezeljen és helyetted hozzon meg döntéseket. Ezért most szépen sorba vesszük azokat a jeleket, amelyek már messziről elárulják, ha a párod próbálja átvenni az irányítást a személyiséged és az életed felett.

1. Mindig féltékenykedik, és sosem bízik meg igazán benned

Egyetlen barátodat, vagy munkatársadat sem kedveli, mivel mindenkiben potenciális veszélyt lát. Bármit tehetsz, igazán sosem fog megbízni benned, és a zöld szemű szörny mindig ott lesz a kapcsolatotokban. Hiába igyekszel, hidd el csupán szélmalomharc, mivel előbb utóbb mindenkit el fog marni mellőled, akivel egy kicsit is jóba vagy.

2. Sosem veszi komolyan a mondandódat

Mondjál bármit, mindent mindig megkérdőjelez. Semmi olyat nem tudsz tenni, ami megfelelne neki. Minden csak úgy van jól, ahogyan ő csinálja, vagy ahogyan ő képzelte el.

3. Mindig kiakad neked, ha a dolgok balul sülnek el

Abban az esetben, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan kellene, még a jelenetrendezéstől sem riad vissza.

4. Akár ok nélkül is leellenőrizgeti a telefonod

Hiába, hogy nem tettél semmi gyanúsat, ő gondol egyet és máris az üzeneteidet böngészi. Ez is a bizalom hiányából fakad, mert ha egy kicsit is bízna benned, akkor nem nyomozgatna utánad.

5. Mindig tudni akarja, hogy merre, hol és kivel vagy

Akár a szüleidhez menj látogatóba, akár a régi munkatársaiddal legyen találkozód, nem fog leszállni addig rólad, amíg 5 percenként jelentést nem küldesz a holléted felől. Az egészséges féltés jó dolog, de itt már megszállottságról beszélünk. Ha hosszú ideig megy ez így, nem fogod tudni magad senkivel sem jól érezni.

6. Mindig mindent megkritizál

Ahogyan már mondtuk, semmi nem jó nekik. Tégy bármit, azt kritika fogja követni. Még azt is megkommentálják, ami szívességet nekik teszel.

7. Megpróbálják megszabni, hogy mit viselhetsz és mit nem

Külön kikötik, hogy a gardróbod mely darabjait nem veheted fel, ha egyedül mutatkozol, és abba is beleszólnak, hogy mit viselj, ha épp közösen mentek valahova. Hát mi ez, ha nem a birtoklás legnyilvánvalóbb jele?

8. Utálják, ha valaki a közeledben van

A számodra fontos embereket, főleg az ellentétes neműeket, kifejezetten nem kedvelik, és ennek hangot is adnak. Mondvacsinált okok miatt utálják ezeket az embereket, pedig aztán ők tényleg nem tesznek semmit, ahogyan te sem.

9. Bűntudatkeltéssel érnek el mindent

Amikor már minden egyéb stratégiából kifogytak, akkor jön a jó öreg érzelmi zsarolás és a bűntudatkeltés. Mindezt olyan mesterkélten teszik, hogy sokszor még el is hiszed, hogy valóban milyen rossz ember is vagy, hogy ezt vagy azt nem vagy elsőre hajlandó megtenni nekik.

10. Nem hagyják, hogy énidőd legyen

Minden embernek szüksége van énidőre. Amikor alkalmad adódna rá, ők mindig valamilyen módon beépítik magukat a képbe, hogy csak velük foglalkozz és még véletlenül se jusson egy csepp idő magadra.

11. Mindig harcolni akarnak, hogy bebizonyítsák a befolyásuk egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen

Folyamatosan vitát generálnak azért, hogy hatalmukat megmutathassák. A viták során pedig bármilyen eszközt bevetnek, csakhogy érezd, hogy ők az urak a háznál.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek