KuriózumNe gondolj a rosszra, mert megbetegít! Érdemes mindenkinek elolvasni az alábbi sorokat!

Ne gondolj a rosszra, mert megbetegít! Érdemes mindenkinek elolvasni az alábbi sorokat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egyik híres ókori orvos, Avicenna mondta: “Az orvos háromféleképpen közelítheti meg a gyógyítást: szavakkal, gyógynövényekkel és szikével”. Észrevetted a legfontosabb dolgot? Az első helyen a szavak állnak, vagyis ez a legalkalmasabb módszer a gyógyításra.

Egy párizsi kórházban Emily Kyao pszichológus azt tanácsolta a pácienseinek, hogy minden nap többször mondják el “Minden nappal egyre jobban és jobban érzem magam”. A kitartó ismétlés csodálatos eredményt hozott, a betegek állapotában változás következett be, sőt, egyeseknél még a betervezett műtétre sem volt szükség már.

Egészségi állapotunkkal mindenképp összefüggésben állnak gondolataink, mostanra már a szakemberek számára sem kétséges ez a tény.

A rossz gondolatok megbetegítenek!

Az egyik legfontosabb pszichológiai törvény szerint “a szeretet szavakkal való kifejezése, a szimpátia, az együttérzés és a csodálat növeli az életenergiát. A negatív szavak viszont csökkentik az energiát.”

A fizikai és mentális betegségek kialakulásának esélyét növelik a rossz gondolatok.

Egy ősi mondás szerint: “élvezd az életet, nem számít, hogy mennyire nehéz”. Az életünk és mindennapjaink milyensége nagymértékben tőlünk, és a gondolatainktól függ, mi határozzuk meg, hogy hogyan érezzük magunkat a világban.

Ha jóra gondolunk, jót teremtünk. Ha rosszra gondolunk, a rosszat fogjuk megteremteni magunknak.

Gondoljunk csak a jó dolgokra, és ha arra koncentrálunk, hogy ezeknek mindenképp meg kell történniük, akkor meg is fognak.

Robert Eliot, amerikai kardiológus szerint az alábbi 2 szabályt kell figyelembe vennünk annak érdekében, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk.

1. Ne csináljunk nagy dolgot a jelentéktelen dolgokból!

2. Minden dolog jelentéktelen!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek