Kuriózum“Nagyon öreg vagyok, de hülye az nem!” - egy 115 éves nő...

“Nagyon öreg vagyok, de hülye az nem!” – egy 115 éves nő a világ legidősebb embere

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Maria Branyas Morera az Egyesült Államokban született, jelenleg Spanyolországban él, 115 évesen minden bizonnyal ő a világ legidősebb embere.

Az idős hölgy ezt a titulust azután szerezte meg, hogy a múlt héten elhunyt a 118 éves francia apáca, Lucile Randon. A Guinness hivatalos döntése csak azután születik meg, miután alaposan átvizsgálták Maria dokumentumait, és interjút készítettek a családdal – írja a The Sun.

Az idős hölgy sok megpróbáltatáson esett át, átélte az 1918-as világjárványt, két világháborút és a spanyol polgárháborút is. Sőt, 113 éves korában elkapta a Covidot, amiből szerencsére tökéletesen felépült.

Életének utóbbi 20 évét az Olot városi idősek otthonában töltötte, az otthon vezetősége most egy kis ünnepséget szervez számára a születésnapja alkalmából.

Maria legkisebb lánya, a 78 éves Rosa Moret szerint az anyja a kiváló genetikai adottságainak köszönheti, hogy ilyen hosszú életkort élt meg. Soha nem volt kórházban, soha nem tört el semmije, mondhatni a feje sem nagyon fájt életében.

Maria 1907. március 4-én született San Franciscóban, röviddel azután, hogy családja az Egyesült Államokba költözött Mexikóból.

Az első világháború idején, 1915-ben a család úgy döntött, hogy visszatér Spanyolországba. Az út során azonban kisebb tragédia sújtotta a családot, az apa ugyanis elhunyt tuberkulózisban, a koporsóját pedig a tengerbe dobták.

Maria és anyja Barcelonában telepedett le, és 1931-ben – öt évvel a spanyol polgárháború kitörése előtt – férjhez ment egy orvoshoz. 40 évig éltek együtt, amikor a férje 72 éves korában elhunyt. Marianak és férjének három gyermeke volt, közülük egy már meghalt, 11 unokája és 11 dédunokája van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek