KuriózumNagy bejelentést tett a sziámi ikerpár, miután betöltötte a 27. életévét

Nagy bejelentést tett a sziámi ikerpár, miután betöltötte a 27. életévét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mielőtt betöltötték volna a 27. életévüket, fontos elhatározásra jutott ez a sziámi ikerpár!

Nagy bejelentést tett a sziámi ikerpár, miután betöltötte a 27. életévét

Ugyan nagyon ritkán, de előfordulhat az a fejlődési rendellenesség, amikor az embriók az osztódás során nem válnak teljesen szét, ezért két olyan baba születik, akik testük valamelyik részén összenőnek és legalább egy közös szervük van.

Az esetek többségében ezek a babák már az anyaméhben, vagy pedig a születést követő pár napban meghalnak, de mivel minden eset más, ezért előfordulhat olyan is, hogy az összenőtt ikrek évtizedeken keresztül élik az életüket, megpróbálva boldogulni a hétköznapokban.

Most Abby és Brittany Hensel élettörténetét ismerhetjük meg, akik nemrég töltötték be a 27. életévüket, amikor egy nagyon fontos döntést jelentettek be. A lányok azért sorolhatók az orvostudomány ritkaságai közé, mert felsőtestükben két szív, négy tüdő, és két gyomor működik.

Koordinációs problémáik miatt nagyon nehezen tanultak meg járni,ugyanis a két különálló agy számára mindössze két láb és két kar állt rendelkezésre. Viszont ezt is megtanulták a lányok, elvégezték az egyetemet és még jogosítványt is szereztek.

Az ikrek a Bethel Egyetemen szereztek oktatói diplomát, majd közölték mindenkivel, hogy tanárok szeretnének lenni, hogy ezzel másoknak példát mutassanak. A lányok el is helyezkedtek egy iskolában, amelynek igazgatója teljesen meg van elégedve a munkájukkal, és a gyerekek is rajonganak értük, amit talán különleges kinézetüknek és elragadó személyiségüknek köszönhetnek.

Abby és Brittany jelenleg negyedikes és ötödikes gyerekeknek tanítanak matematikát. Sok sikert kívánunk nekik mindenben!

https://www.youtube.com/watch?v=iVTqL4-APmY

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek