KuriózumMorgan Freeman üzenete: nézd a világot más szemmel, hogy boldogabb lehess!

Morgan Freeman üzenete: nézd a világot más szemmel, hogy boldogabb lehess!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

“Egy szép nap mindannyian meghalunk, de csak egyeseknek adatik meg, hogy igazán éljenek” – Morgan Freeman.

Ha az utóbbi időben elégedetlen voltál az életeddel, úgy érezted, semmi sem akar sikerülni, akkor érdemes egy kicsit elgondolkodnod, a híres színész, Morgan Freeman üzenetén. Valóban a pénz a legfontosabb dolog a világon?

“Hallgass rám, és kezdj el cselekedni, ha úgy érzed, hogy az életed nem olyan, mint, amilyet szeretnél. Ha nem érzed jól magad a bőrödben, tégy valamit azért, hogy minden jobb legyen. Jó lett volna, ha valaki ezt sokkal előbb elmondja nekem is, akkor, amikor még fiatal voltam” – mondta Morgan Freeman.

“82 éves vagyok, és úgy érzem nincs sok időm már hátra. Dollármillióim vannak a bankban, de a világ minden pénze nem elég ahhoz, hogy az életben a legfontosabb dolgot, az egészséget meg tudjam vásárolni. Szerető családom, és népes rajongótáborom van a világ minden pontján, de most mégis egyedül érzem magam. Én és jómagam. Egy igen helytelen életet éltem, és nem szeretném, ha ez veled is megismétlődne, ezért mondom el ezt a történetet. Csupán két percet szánj rá, hogy meghallgasd, mit is akar mondani az öreg.

A pénz önmagában nem egy rossz dolog, számtalan lehetőséget tartogat magában. Másrészt viszont csak egy darab papír, amelynek olyan értéke van, hogy felülmúlja az igazán értékes dolgokat is. Ha a pénz nem rossz, akkor mi a rossz? A pénz egy erkölcsi és rögeszmés szenvedély, egy szív nélküli örökös keresgélés, az elégedetlenség forrása. Kergetjük az szivárványt, és nem vesszük észre, hogy sosem fogjuk tudni megfogni. A rossz az, amikor eladnánk a lelkünket is, hogy minél több pénzünk legyen, amikor úgy gondoljuk, hogy a boldogságot meg lehet vásárolni, és nem vesszük észre, hogy mennyire mulandó.

Képzeld el, hogy mindaz, amid van, pillanatok alatt szertefoszlik, eltűnik, és ottmaradsz a semmivel.

Ki vagy most? Hol vannak a jó barátok, ismerősök, akik melletted voltak akkor, amikor még volt pénzed. A világon nagyon sok olyan értékes dolog van, amit pénzért nem lehet megvásárolni. Változtasd meg az életed még ma, kezdd azzal, hogy újraértelmezed a siker fogalmát, és gondold át az emberi kapcsolataidat.

Bocsáss meg önmagadnak, és azoknak is, akik esetleg megbántottak valaha. Segíts azoknak, akiknek szüksége van rád, ha eddig nem fektettél minden energiát bele a párkapcsolatodba, most még megteheted. Alakíts ki jobb kapcsolatot a gyerekeiddel, bármikor lehetsz a legjobb szülő. Az életkor csak egy szám, ne gondolj arra, hogy már túl idős vagy, soha nem késő semmit elkezdeni. Bármikor lehet több pénzed, de az időt nem fordíthatod vissza.

Egy napon mindannyian meghalunk. Mit akarsz, hogy mire emlékezzenek veled kapcsolatban? Tettél bármit is azért, hogy a világ jobb hely legyen? Mi a te igazi célod? Mindannyian meghalunk, de közülünk nagyon kevesen éltek csak igazán. Bárki csodálatossá változtathatja a világot apró lépések által is, légy ösztönző hatással másokra. Csak a szeretet, a szenvedély és a megbocsátás által lehet legyőzni a rosszat.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek