KuriózumMitől lesz csábító egy játszóház?

Mitől lesz csábító egy játszóház?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hűvös, esős időben bizony nem könnyű tartalmas időtöltést találni az örökmozgó gyerkőcöknek, ám szerencsére ma már egyre több izgalmas játszóház várja a családokat egy kis közös mókázásra. De vajon mitől nevezhető igazán jónak egy ilyen helyszín?

Érthető módon a szülők meglehetősen kritikusan vizsgálják meg a játszóházakat, és mivel bőven akad konkurencia, minden részlet nagy súllyal esik a latba.

Bár már önmagában a stílus is vonzó lehet, a jól megválasztott tematika és az igényes kivitelezés önmagában még kevés. Innentől viszont máris adja magát a kérdés, hogy milyen szempontok mentén érdemes beltéri játszóházat építeni. Lássuk!

Az alapok: biztonság és higiénia

Ahol az önfeledt játék kapja a főszerepet, ott mindenekelőtt a biztonságról kell gondoskodni. Optimális esetben ez a legfőbb vezérelv a tervezés során, de az alapanyagok kiválasztásánál és az építési fázisban is ennek kell az első helyen állnia. Az apróbb baleseteket persze egyetlen helyen sem lehet elkerülni, ahol gyerekek szaladgálnak, ettől még lehet biztonságos egy játszóház.

Minden szülő tudja jól, hogy a lurkók óvodai, iskolai élete egyet jelent azzal, hogy időről időre ledönti őket a lábukról valamilyen betegség. Semmi szükség arra, hogy a gyerkőc még a játszóházból is hazavigyen valamit a klassz élményeken kívül, így tehát a higiénia a legfontosabb szempontok egyike, ehhez pedig még hozzátartozik az is, hogy a piszkos játékok egyszerűen igénytelenek.

Játékélmény kicsiknek és nagyoknak

Mindezeken túl természetesen nem szabad elfelejtenünk, a játszóház építés legfőbb célja, hogy valamennyi látogatónak csupa öröm legyen az ott töltött idő. Bár feltétlenül van helye a játékok között a klasszikusoknak, például labdatengernek, csúszdának és mászótoronynak, fontos, hogy mindig legyen felfedezésre váró új kaland, érdemes tehát különlegességekkel is készülni a csemetéknek.

Az ilyen helyszínek akkor igazán népszerűek, ha minden korosztály talál magának való játékot, és ez talán a legnagyobb kihívás a tervezés során, hisz az apróságoknak egész másra van szükségük, mint a kiskamaszoknak.

A legjobb, ha van egy izgalmas játszósarok a kicsiknek, a nagyobbaknak pedig egy beltéri kalandpark, ami tökéletesen ötvözi a szórakozást és a nagymozgások fejlesztését.

Bármi legyen is az elképzelés, a legfontosabb, hogy a játszóház tervezését és kivitelezését csupa profi szakember végezze, olyanok, akik kellő komolysággal kezelik a szabályozásokat, de gyermeki énjüket is hagyják előbukkanni a munka során!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek