KuriózumMiért van az, hogy egyes emberek folyton betegek és szomorúak? Egy híres...

Miért van az, hogy egyes emberek folyton betegek és szomorúak? Egy híres parapszichológus gondolatai segítenek megérteni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyian feltettük már legalább egyszer azt a kérdést életünk során, vajon miért van az, hogy egyese emberek boldogabbak másoknál.

A konkrét válaszok hiánya úgy tűnik, csak még jobban elmélyíti a dilemmával kapcsolatos frusztrációt. Szergej Lazarev parapszichológus Karmadiagnosztika című könyvében megpróbálja tisztázni ezt a problémát.

A könyv, amely gyorsan bestsellerré vált, meditációk sorozatát tartalmazza a boldogság megszerzésének feltételeiről. A szerző olyan felfedezéseket tett, amelyeket, ha forradalminak nem is, de minden estre megalapozottnak tekinthetünk.

Íme, a legfontosabb gondolatok a könyvből:

1. Nem tudod megváltoztatni a téged körülvevő világot, amíg nem változtatod meg előbb magadat. Az első lépés, hogy felismered, nem tudsz irányítani mindent, ami körülvesz.

2. Létezik egy társadalmi megállapodás arra vonatkozóan, hogy nem olvasunk, miközben eszünk. Rövid időn belül felfedeztem ennek a magyarázatát. Megfigyeltem, hogy amikor eszünk, sokkal fogékonyabbakká válunk mindenféle külső információra. Ez a hatalmas mennyiségű információ, amit nincs alkalmunk kellőképpen megszűrni, traumatikus lehet.

3. A lélekben kialakuló agresszió bármilyen biológiai betegség hatására lelassul, stagnál.

4. Add fel minden jelennel és jövővel kapcsolatos elvárásodat. Ne legyenek elvárásaid az emberekkel szemben sem.

5. Az a szokásunk, hogy negatívan állunk önmagunkhoz és az élethez, bármilyen furcsán hangzik is, tönkreteheti a fogakat.

6. Öntudatlanul is bántjuk azokat, akik a jövőben fájdalmat okoznak majd nekünk.

7. Kezd úgy a napot, hogy elképzeled, ezek az utolsó pillanataid. Gondolj arra, hogy a másodperc tört része alatt elvesztheted azokat, akik kedvesek neked. Hogy bármelyik pillanat lehet az utolsó. Ez a gyakorlat ösztönözni fog arra, hogy másképp tekints a jelen pillanatra, jobban értékeld azt.

8. Ha nem összpontosítasz a spirituális fejlődésre, nem kerülheted el a leépülést.

9. Távolodj el mindentől, a szeretet kivételével.

A szerző teljes filozófiája összefoglalható az alábbi 4 alapvető pszichológiai szabályban:

1. Feltétel nélkül szeresd az Istent.

2. Fedezd fel Isten akaratát mindenben, ami történik.

3. Ne keress bűnbakokat.

4. Fogadd el az életet minden tökéletlenségével együtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek