KuriózumMiért hagy fel napjainkban egyre több nő a szőrtelenítéssel

Miért hagy fel napjainkban egyre több nő a szőrtelenítéssel

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyre több nő adja fel a szőrtelenítést napjainkban. Mi az oka ennek?

Az Egyesült Államokban a nők körülbelül 85%-a rendszeresen, akár napi rendszerességgel is végez szőrtelenítést. A borotválás gondolata nem új keletű, mivel az ókori Egyiptomban és Rómában a nők már a civilizáció jeleként tekintettek a szőrtelenségre. Napjainkban azonban egyre több nő dönt a természetesség mellett, és inkább hanyagolja a szőrtelenítést.

Néhány nő úgy döntött, hogy sokkal fontosabb számára az, hogy ő dönthesse el, hogy mi a testének a legjobb, mint az, hogy mit írnak elő a társadalmi normák. Nézzük, hogyan vélekednek azok, akik nem tartják túl fontosnak a szőrtelenítést.

– Körülbelül egy évvel ezelőtt hagytam abba a borotválkozást. Úgy döntöttem, hogy nem törődöm azzal, hogy mások mit gondolnak a testszőrzetemről, és inkább élvezem a testem természetességét. Ráadásul rengeteg benőtt szőrszálam lett, a bőröm érzékenyebbé vált, így sokkal kényelmesebb az, ha nem borotválkozom.

– 14 éves koromban kezdtem el borotválni a lábam. Új-Zélandon élek, itt sokszor nagyon meleg van, és a biciklizéshez kényelmetlen állandóan hosszú farmert húzni, ezért kezdtem el szőrteleníteni. Viszont rájöttem, hogy mostantól nem akarok egy 20 éves társadalmi elvárásnak megfelelni, amely azt mondja ki, hogy a borotvált lábak jobban mutatnak. Annyira nem nézhetek ki jól, hogy megérje nekem a fáradtságot.

A szőrtelenítés nagyon időigényes, és a legtöbb nő már nem tud ezzel foglalkozni a napi munka mellett. Mivel elég gyorsan visszanő a szőr, oda kell figyelni rá állandóan, ha nem akarunk kellemetlen helyzetbe kerülni. Számtalan szőrtelenítési termék közül lehet manapság már választani, viszont a leggyorsabb és legkézenfekvőbb mégis a borotva.

– Abbahagytam a borotválkozást, hogy több időm legyen a valójában fontos dolgokra, úgy döntöttem, hogy inkább a karrieremre összpontosítok. Kiszámoltam, hogy minden hónapban 8 teljes óra megy rá a szőrtelenítési műveletekre.

Vannak, akik meg vannak győződve róla, hogy a borotválkozás csökkenti a kellemetlen testszagot, viszont ez nem teljesen igaz. Ha eltávolítjuk a szőrt a hónaljból, akkor a dezodor jobban felszívódik, viszont az izzadás attól még ugyanúgy kialakulhat.

– Középiskolás koromban borotváltam a hónaljam, de nyáron, amikor izzadtam nagyon nem szerettem azt a nyálkás, csúszós érzést a sima hónaljamon.

– Határozottan jobban szeretem, ha enyhe testszagom van, mint kétnaponta a borostától rettegni.

Nem csak a borotválkozás, de a gyantázás is okozhat kellemetlen bőrirritációkat az arra hajlamosoknál.

– Leginkább a bőrirritáció miatt hagytam abba a borotválkozást. A testem nagy része tele lett vörös foltokkal a borotválkozás után. Jelenleg hetente egyszer szőrtelenítek, de csak a lábam, viszont, ha el kezd borostásodni nem foglalkozom vele, csak, amikor már annyira nagy, hogy zavar a látványa. Így legalább nem szenvedek az állandó kiütésektől, horzsolásoktól.

– Mindig rossz tapasztalataim voltak a borotválkozással és a gyantázással kapcsolatban. Borzalmas bőrperrel, érzékenységgel, benőtt szőrszálakkal, kiütésekkel küzdöttem. Úgy döntöttem, abbahagyom a szőrtelenítést, persze, ha nyáron valami rövidet veszek magamra, akkor egyből kiborulnak az emberek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek