UtazásMiért éppen Siófok?

Miért éppen Siófok?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Siófok a Balaton-part egyik legnagyobb és egyben legszebb városa, amely a magyar tenger keleti medencéjének a déli részén helyezkedik el. Ez a népszerű üdülőhely Somogy megye területén belül fekszik, ott, ahol a Sió-folyó kiered a Balatonból. A Balaton partja összességében 70 kilométer hosszú, ebből Siófokhoz egy 17 kilométeres szakasz tartozik.

A város megközelítése roppant egyszerű: Budapest, valamint Nagykanizsa irányából az M7-es autópályán, illetve a 70-es számú úton keresztül lehet eljutni Siófokra. Kaposvárról a 67-es út, Szekszárd felől pedig, a 65-ös út vezet a kikötővárosba. Ezen kívül vasúttal, és vízi közlekedéssel is megközelíthető Siófok, valamint repülőtér is található a csodaszép városban.

Siófoknál nem túl mély a Balaton vize, ezért a tó hőmérséklete rendkívül kedvező. A nem több méteres mélységű ugyanis hamar fel tud melegedni, így már tavasszal, májusban is alkalmas a fürdőzésre.

3-siofok-naplemente

Turizmus? Igen!

A városban számos turisztikai látványosság tekinthetnek meg a turisták. A Szépvölgyi utcában például megcsodálható a Szent Lőrinc Római Katolikus templom, amelyet 1995-ben építettek fel.

A város főterén rábukkanhatunk Siófok legjellegzetesebb épületére, a Víztoronyra. A 45 méter magas víztornyot 1912-ben építették fel.

A Balaton partján helyezkedik el a sokszínű Rózsa-liget: rózsabokrokkal és virágágyásokkal tarkított meseszép terület, ahol az árnyékot óriási platánok biztosítják. A területen számos szobor tekinthető meg. Itt áll például a „Balatoni sellő”, amely Vilt Tibor alkotása, a „Halászok”, mely Somogyi József műve, illetve megcsodálható a Szekrényessy Kálmán számára állított emlékmű is (Szekrényessy Kálmán volt az első személy, aki átúszta a Balatont).

Siófokon járva érdemes megnézni még a Jókai Villát, a Zsinagóga épületét, és az Ásvány múzeum kiállítását is, amelyen a Kárpát-medence legszebb ásványaiból álló tárlat tekinthető meg.

Ugyancsak Siófokon áll a Kálmán Imre Emlékház, illetve a Szent Kilit Római Katolikus templom is, amely 1801-1804 között épült fel. A klasszicizáló késő barokk stílusú templom az Asztalos utca 4. szám alatt tekinthető meg.

Programok

Siófokon számos program várja a városba látogató vendégeket.

Siófoki Nyári esték

siofokinyariestekA Siófoki Nyári esték meglehetősen sokszínű: keretein belül a Kárpátia, vagy akár az Ossian zenekar koncertjére is be lehet jutni. A rendezvény szabadtéri, a belépőjegyek ára elővételben 3500Ft, a helyszínen pedig: 3800 Ft lesz. A koncertek 2013. július 5-én kerülnek megrendezésre.

X. New Orleans Jazz Fesztivál

2013. július 12 és 2013. július 14 között kerül megrendezésre a X. New Orleans Jazz Fesztivál, amelyet a város Fő terén bonyolítanak le. A nagyszabású rendezvény Magyarország egyik legnagyobb tradicionális jazz eseménye lett az elmúlt 10 év során, miközben a koncertek mindenki számára teljesen ingyenesek.

Hol pihenjünk?

Ha Siófok mellett Bali világát is szeretnénk megismerni, akkor jó ajánlat a Siófok Aranypartján található különleges, egzotikus szállás és étterem. A Mala Garden Hotel és Étterem egyedi, békés életérzést ad át a vendégei számára. A Hotel design megoldásait ugyanis a Bali sziget modern építészete ihlette.

Béke, nyugalom és kiegyensúlyozottság hatja át a szállodát, így maximális kikapcsolódást képes nyújtani minden vendége számára.

siofok-mala-garden3

A követlenül a Balaton partján megtalálható Mala Garden Étterem egy hatalmas kertre nyílik, ahol a gyermekek és a felnőttek felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak. Művészi felületek, kerti csobogók, mesés vízinövények és halak tekinthetőek meg, továbbá jellegzetes Baliról származó szobrok, vázák, valamint fehér kavicsok gondoskodnak a Bali-i életérzés átadásáról.

Ha valóban pihentető, frissítő, élményekben gazdag nyaralásra vágyik, akkor válassza bátran a siófoki Mala Garden Hotel és Étterem szolgáltatásait.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek