KuriózumMiért csak akkor imádkoznak az emberek Istenhez, mikor bajba kerülnek?

Miért csak akkor imádkoznak az emberek Istenhez, mikor bajba kerülnek?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az imádkozás a lelki, spirituális élet legfontosabb momentuma, hiszen ebben a pár percben Istennel alakítunk ki párbeszédet. Ez a lelki elmélyülés egyben egy remek terápia is, amely révén testünkből távozhatnak a negatív, betegségeket előidéző energiák.

Miért csak akkor imádkoznak az emberek Istenhez, mikor bajba kerülnek?
Fotó: Pixabay.com

Az emberek többsége csak akkor imádkozik, ha bajba kerül

Igen, az emberek nagyobb része csak akkor kulcsolja imára a kezét, amikor problémái adódnak, megbetegszik, elveszti az állását, csődbe megy a vállalkozása stb. Ezek az emberek tulajdonképpen nem értik az imádkozás lényegét, ők csak a materiális vonatkozásban kérik Isten segítségét, hogy elkerülje őket a baj, legyen szerencséjük az életben, váljanak sikeressé, keressenek sok pénzt, vagy csak egyszerűen legyen könnyebb az életük.

Az imádkozás igazából egy személyes vallomás az életről Istennek, akivel megbeszélhetjük a problémáinkat, aki nagyon jól ismeri a helyzetünket és mindent megtesz, hogy segítsen, de csak ha elfogadjuk a segítő jobbját.

A Mindenható szeret mindenkit, és megad minden esélyt és lehetőséget a boldog élethez.

A problémák csak a fejünkben vannak

Az ima önmagában az élet elfogadását jelenti, úgy ahogy van, mindenestől, mert csak így válik kerekké, egésszé a világunk. Mi választottuk az életet, mi döntöttük el, hogy hová és mikor szülessünk.

Az imádkozás segít abban, hogy helyt álljunk, erősek, bátrak és magabiztosak legyünk, teli pozitív szemlélettel, megköszönve a Teremtőnek, hogy életet adott nekünk, egyben lehetőséget is arra, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, segítve embertársainknak.

Szükség van imákra

Az imádkozás azért egy lényeges spirituális gesztus az ember életében, mert ilyenkor megtalálhatjuk a válaszainkat a kérdéseinkre, ráléphetünk arra az útra, amely elvezet a beteljesüléshez. Egyszerűbben fogalmazva: az imádkozás egyenlő a megvilágosodással.

Azt viszont fontos kihangsúlyozni, hogy a szentek nem kerülnek közelebb hozzánk, ha mi nem akarjuk azt. Mivel szabad akarattal rendelkezünk, nekünk kell megszólítanunk az angyalokat és az Urat, így érve el a teljes lelki békét, biztonságot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek