KuriózumMérgező emberek, akiket jobb ha kiiktatsz az életedből!

Mérgező emberek, akiket jobb ha kiiktatsz az életedből!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Természetesen nem élhetsz teljesen elszigetelődve, hiszen alapvetően mindannyian társas lények vagyunk, de azokkal a személyekkel, akik negatív hatással vannak rád, jobb, ha minél előbb megszakítod a kapcsolatot.

Biztosan te is érezted már, egyszerűen vannak olyan emberek, akikkel nem esik jól a beszélgetés, ha találkozol egy negatív kisugárzású emberrel, utána olyan, mintha az összes energiádat leszívta volna.

Az alábbi 9 embertípust jó ha messzire elkerülöd!

1. Aki azt gondolja, hogy végtelen idővel rendelkezel

Egészen biztosan neked is vannak olyan barátaid, családtagjaid, akik egyáltalán nem tartják tiszteletben azt, hogy mire van épp időd, vagy mire nincs. Akkor hívnak, keresnek, amikor nekik épp jó, és akkor kérnek szívességeket, amikor ők ráérnek. Az ilyen emberekkel nem árt minimálisra csökkenteni a kapcsolatot, mert különben a fejedre fognak nőni.

2. Túl sokat kritizál

Ha olyan barátod vagy családtagod van, aki állandóan negatív kritikával illet, érdemes a lehető legkevesebb időt rá szentelni, mert különben porba tiporja az önbecsülésed. Az állandó kritika nem motiváló, hanem romboló hatással bír.

3. Mindig az áldozatot játssza

Állandóan másokat hibáztat mindenért, leginkább azért, hogy neki mennyire rossz az élete. Állandóan rossz kedve van, negatív beállítottságú, pesszimista, mindig panaszkodik. Meg kell szakítani az ilyen emberrel a kapcsolatot, mert különben a rossz kedv és a pesszimizmus hamar átszáll rád is.

4. Nem tudja kontrollálni az érzelmeit

Mindenkinek vannak rossz napjai, azonban érzéseinket megpróbáljuk kordában tartani. Felnőtt emberként megtanulunk viselkedni, és ha kell ha nem, nem zúdítjuk mások nyakába érzéseinket. Aki állandóan arról beszél, hogy épp hogy érzi magát, egy idő után nagyon fárasztó lehet. Ne hagyd, hogy egy ismerősöd állandóan negatív érzéseivel terheljen.

5. Nincs meg benne az együttérzés-képessége

Egyáltalán nem érdekli, hogy hogyan érzed magad, mindig csak a saját problémájával van elfoglalva, csak felszínesen hallgat meg. Túlságosan önző, és csak öncélúan barátkozik veled, kihasznál.

6. Hazudós és eljátssza a bizalmad

Elmondtál neki valamit, és ő azt egyből tovább mondja egy másik személynek, de ráadásul még ferdít is a tényeken. Egy ilyen személy veled szemben is képmutató, valószínű nem mondja az igazat akkor sem, ha veled beszélget.

7. Manipulál

Megpróbál állandóan befolyásolni, csak a saját érdekében tartja fenn veled a kapcsolatot. Gyengeségeidet ellened használja fel, visszafordítja, amit mondasz vagy teszel!

8. Szándékosan fájdalmat okoz!

Egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy melyek azok a témák, amikről nem szívesen beszélsz. Állandóan felzaklat, aláássa az önbizalmad, mindenképp azt akarja elérni, hogy te is rosszul érezd magad a bőrödben.

9. Állandóan stresszes

Egy ilyen személy nagyon negatív hatással lehet rád is, főleg, ha könnyen átveszed az ő hangulatát, világlátását. A tartós stressz következtében pesszimizmus és depresszió kialakulásával is számolhatsz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek