KuriózumMegtagadta, hogy odaadja veséjét haldokló ikertestvérének, mert a fiú egész "életében szörnyű"...

Megtagadta, hogy odaadja veséjét haldokló ikertestvérének, mert a fiú egész „életében szörnyű” volt hozzá

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fiú megtagadta a saját ikertestvérétől a segítséget és nem ajánlotta fel a veséjét, hogy megmentse az életét. Akkori döntéséért a szülei el is zavarták otthonról. Kisvártatva érkezett a hír, hogy az ikertestvére veseelégtelenségben elhunyt és az egész család az önző fiút hibáztatta az ikertestvére haláláért.

A történet a Reddit-en látott napvilágot, amelyet maga a bűnösnek titulált fiú osztott meg álnevekkel, az anonimitás érdekében. A felhasználónak, Ryannek, volt egy ikertestvére Sebastian és egy húga Jane.

Ryan úgy nőtt fel, hogy mindig is azt érezte ő ér a legkevesebbet a családban, hiszen ikertestvére és húga sokkal inkább el voltak kényeztetve, mint ő. Ryan továbbá azt is elárulta, hogy az ikertestvére rendszeresen megszégyenítette és piszkálta őt az iskolás éveik alatt, de ő ezt sosem árulta el a szüleiknek.

Amikor a fiúk 17 évesek lettek, Ryan beleszeretett egy lányba, akivel rövidesen össze is jöttek, de a lány kikötötte, hogy az együttléttel 18 éves koráig várni szeretne. Ryan természetesen beleegyezett, ám ekkor még nem is sejthette, hogy a lány már összeszűrte a levet Sebastiannal.

Mikor Ryan rájött, hogy a lány megcsalta az is kiderült, hogy ikertestvére teherbe is ejtette.

„Összeroppantam, tudta jól, hogy mennyire utálom a testvéremet, látta, hogy milyen szörnyűségeket művelt velem és mégis megtette azt, amit megtett!” – írta a posztban Ryan.

Megtagadta, hogy odaadja veséjét haldokló ikertestvérének, mert a fiú egész "életében szörnyű" volt hozzá
Fotó: Freepik

Egy év elteltével Ryan ismét randizni kezdett, de most egy fiú jött a képbe, Daniel. Ryan biszexualitásáról egyedül a legjobb barátja, Issac tudott, de egy óvatlan randit követően Sebastian is rájött és onnantól már nem volt megállás. Ryant folyamatosan homofób dolgokkal zaklatta és piszkálta, sőt még a szülőknek is mindent kitálalt.

„Ott ültek a szüleink a kanapén, anyám sírt, hogy hogyan is adhatott életet egy ilyen undorító lénynek, mint én (titkon reménykedtem, hogy a bátyámra céloz, de nem …) és azt mondták, hogy bemocskoltam a családunk hírnevét.”

Miután a szülők tudomást szereztek Ryan beállítottságáról, azonnal kitették a szűrét, így szegény kénytelen volt a legjobb barátjánál meghúzni magát.

Évek teltek el, és Ryan örökre összekötötte életét a fiújával. A grafikusként dolgozó Ryan jól keresett és egészen komfortos életet alakított ki párjával, mígnem egy nap egy hívás érkezett a húgától.

9 év telt el, mióta a szülei az utcára tették és a telefonban most arra kérte a húga, Jane, hogy azonnal segítsen Sebastianon. Ryan a kórházba sietett, ahol a szülei már várták és azonnal elmondták, hogy a veséjére van szükség ahhoz, hogy Sebastian életét megmentsék. Ryan azonnal, szinte habozás nélkül visszautasította a kérést.

Sebastian és a szülők is meghökkenve vették tudomásul Ryan döntését, és azonnal a bocsánatáért esedeztek a múltban elkövetett sérelmeikért. Miután ez nem jött be, a szülők támadni kezdték, hogy Ryan ennyivel tartozik nekik, amiért felnevelték, ám minden unszolás ellenére Ryan nemet mondott.

Néhány hónap elteltével újabb telefonhívás érkezett: Sebastian meghalt. Jane megkérdezte, hogy most mit érez, de Ryan azt felelte, hogy „semmit, nincs hatással rá a hír.”

A halálhír másnapján azonban elszabadult a pokol. Rég nem látott családtagok kezdték zaklatni Ryant azzal, hogy egyedül ő a felelős a testvére haláláért. „Rossz fiúnak, rossz testvérnek” nevezték és azt kívánták neki, „bárcsak soha ne lenne gyereke.”

A fiú posztjának a végére érve azonban a fiú egyenesen és őszintén összegezte döntésének okát: „Nem adtam oda donorként a vesémet a kegyetlen bátyámnak, mert egész életében csak megkeserítette a mindennapjaimat” – vallotta be a fiú.

Te mit gondolsz az esetről? Másként cselekedtél volna?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek