Egy közismert dél-karolinai ügyvédet, Alex Murdaugh-t azzal vádolnak, hogy megszervezte a saját gyilkosságát, hogy fia biztosítási pénzhez jusson. Murdaugh úgy gondolta, hogy, ha öngyilkos lesz, akkor a fia nem fog pénzt kapni, éppen ezért inkább felbérelt valakit, hogy megölje.

Megszervezte saját gyilkosságát az ügyvéd: felbérelt valakit, hogy fia megkapja a biztosítási pénzt!

A drogfüggő ügyvéd egy bérgyilkost fogadott fel, azonban az olyan ügyetlenül lőtt, hogy mellé talált, így az “ügyfél” életben maradt. A férfi szeptember 4-én a 911-es hívószámot tárcsázta, és azt a bejelentést tette, hogy miközben az autógumit cserélte, valaki megpróbálta megölni. Alex Murgdaugh ügyvéd szakterülete egyébként a sérülésekkel járó ügyek kártérítése. A családban nem ő volt az egyetlen ügyvéd, visszamenőleg az apja, a nagyapja, sőt a dédnagyapja is jogász volt.

A 20 éve ópiumfüggő Murdaugh állítólag depressziós volt, és azért kezdett a saját gyilkosságának megtervezésébe, mert úgy gondolta, hogy ha öngyilkosságot követ el, a fia nem kap biztosítási pénzt. Felvette a kapcsolatot egy régi ügyfelével, a 61 éves Curtis Edward Smith-el, és felvázolta neki a tervét. “Felhívta a fickót, akivel az út szélén kellett volna találkozzon, hogy fejbe lője” – mondta Dick Harpootlian védőügyvéd.

Alex Murdaugh fiával és feleségével – Fotó: Maggie Murdaugh/Facebook

Ezt a lépést egy igencsak szörnyű tragédia előzte meg: június 7-én ugyanis, amikor a férfi hazament, holtan találta a feleségét, és a nagyobbik fiát, akiket több lövéssel végeztek ki. Az eset után pár nappal pedig meghalt a férfi 81 éves édesapja is.

Szeptember elsején Murdaugh kilépett az ügyvédi irodából azzal az indokkal, hogy elvonókúrára akar menni. Szeptember 4-én a férfit fejbe lőtték, azonban a lövés csak felületi sérülést okozott, így életben maradt. Murdaugh azt állította, hogy egy ismeretlen lőtte le az utcán, amikor épp autógumit cserélt. Idővel Murdaugh és ügyvédei azonban változtattak az álláspontjukon, és beismerték, hogy a gyilkosság elkövetése érdekében felbérelt egy Smith nevű férfit.

Curtis Edward Smith letartóztatták gyilkossági kísérlet miatt – Fotó: Colleton County Detention Center

Szeptember 16-án, csütörtökön Murdaugh feladta magát. A CNN szerint az ügyvédet biztosítási csalás, biztosítási csalás elkövetésének összeesküvése és hamis rendőrségi feljelentés terheli.

A csütörtökön tartott tárgyaláson Creighton Waters ügyész elmondta, hogy Murdaugh veszélyt jelent a közösségre . “Míg a törvény szerinti vádak nem erőszakosak, de a tények erőszakosak” – mondta Waters.

Harpootlian védőügyvéd azzal érvelt, hogy Murdaugh nem jelent veszélyt a társadalomra, és tetteit az ópiumfüggőségére hárította.

“Ez a bűncselekmény magában foglalta az öngyilkosság kísérletét, hogy fia megkapja a biztosítási pénzt. Az egyetlen erőszak, amiben valaha is részt vett, az az, hogy meg akarta öletni magát” – mondta Harpootlian. “Tehát nem jelent veszélyt a közösségre. Az egyetlen személy, aki számára veszélyes, az ő maga.”

Margaret és Paul Murdaugh 2021. június 7-én hunyt el, gyilkosság áldozatai lettek – Fotó: Maggie Murdaugh/Facebook

A BBC szerint Murdaugh úgy döntött, hogy feladja magát, hogy “hamis bűncselekménye” ne vonja el a nyomozók figyelmét arról, hogy megtalálják a felesége és fia gyilkosát.

A csütörtöki meghallgatást követően Murdaugh-ra egy 20.000 dolláros büntetést róttak ki, és folytatnia kell a kábítószer-függőség elleni kezelését.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.