Egy teljesen döbbenetes esetről számolt be egy massachusettsi búvár, aki az utolsó részletekig emlékszik arra, hogy hogyan nyelte el egy bálna. Ilyen eddig még nem nagyon történt, hogy valaki élve kerüljön ki a hatalmas vízi emlős gyomrából!

Megrázó pillanatokról mesélt az a férfi, akit elnyelt egy bálna!

Június 11-én, pénteken Michael Packard épp homárhalászaton volt Cape Code-nál, a Cove strand mellett, amikor hirtelen minden elsötétült körülötte. Perceken belül rájött, hogy egy bálna szájában van, aki épp készül lenyelni, tudta, hogy abban a pillanatban vége az életének.

Az 57 éves férfi alig egy fél percet töltött a hosszúszárnyú bálna szájában, kb. 10 méter mélyen a tengerben, miután az hirtelen kiköpte a partra. Ahhoz képest, hogy tulajdonképpen a halál torkából tért vissza, a férfi csekély sérülést szenvedett.

A történet felkeltette a szakértők érdeklődését is

“Hirtelen éreztem egy hatalmas lökést, és a következő másodpercben már tudtam, hogy mi történt. Éreztem, hogy mozgok, de azt is, hogy összehúzódnak a bálna szájában lévő izmok. Minden teljesen fekete volt körülöttem, nem láttam semmit” – magyarázta a férfi.

Körülbelül 30-40 másodperc múlva a bálna a felszínre úszott, és kiköpte a férfit. Állítólag kb. 13 méter mélyről emelkedett fel 20-40 másodperc alatt. A férfit rögtön kórházba szállították, a lágyrészek sérültek, megúszta az egészet csonttörés nélkül.

„A halászati iparban dolgozó, és a bálnákat ismerő embereknek ezt nehéz elhinni. Ez az első, hogy ilyen megtörtént …” – mondta egy szakértő. A gyilkos bálnákkal és a nagy fehér bálnákkal ellentétben, a hosszúszárnyú bálnák torka túl keskeny ahhoz, hogy le tudjanak nyelni egy embert.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.