KuriózumMeglepő igazság: 969 évet élt ez a férfi. Hogyan volt ez lehetséges?

Meglepő igazság: 969 évet élt ez a férfi. Hogyan volt ez lehetséges?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyian hallottunk olyan emberekről, akik több száz évig éltek, ám ezek az emberek egytől egyig a Bibliában találhatók.

A feltűnően hosszú életük jogos kérdéseket vetnek fel, főként a mai, felvilágosult ember számára. Most pedig itt a válasz is, mely nemcsak elgondolkodtató, hanem valószerű is.

Ki volt a férfi, aki 969 évet élt?

A Biblia tele van olyan történetekkel, melyek a hosszú élet legszembetűnőbb formáit példázza. Az a férfi, aki a legtöbbet élt Isten első teremtései közül, Matuzsálem volt. Ő nem kevesebb, mint 969 évig barangolt a földön – innen is származik a matuzsálemi kor kifejezés. Matuzsálem bibliai ősapa. Apja Énókh volt, és ő Ádám nyolcadik leszármazottja. De vajon létezik, hogy ténylegesen ennyit élt volna? Úgy tűnik, a kérdésre megvan a várva várt válasz.

A Biblia szerint Ádám is jóval meghaladta a 900-at: 930 éves volt, amikor meghalt. A tudósok azonban most feltárják az igazságot. Nem valótlan, amit a Szentírás állít, csupán annyi a magyarázat e horribilis számokra, hogy akkoriban az őseink másképp számlálták az éveket – innen a különbség.

Serafim Rose teológus szerint, Matuzsálem igazából 80 esztendeig élt. Ezt bővebben kifejti a „Teremtés könyve, az új világ születése, az első ember” című kötetében, melyben szó esik az özönvíz előtti és utáni világról is.

A szakember azt állítja, a két időszak egymástól teljesen eltér. Azok az emberek, akik túlélték az özönvizet, nagyjából annyit élnek, mint mi most. Noé előtt tilos volt húst enni, csak a zöldségfélék voltak megengedettek. De a helyzet az özönvíz után teljesen megváltozott – nyilatkozott Rose.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek