BlogMegjósolható a jövőnk kártyával, vagy pusztán sarlatánság a jövendőmondás? Olvasóink válaszoltak!

Megjósolható a jövőnk kártyával, vagy pusztán sarlatánság a jövendőmondás? Olvasóink válaszoltak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor először voltam jósnőnél erősebb volt a jövőtől való félelmem, mint a kíváncsiság, hogy mit tartogathat az Univerzum számomra. Csak arra tudtam gondolni, nehogy a betegség, halál vagy szerencsétlenség lapját rakja ki a kártyavető. Azóta megértettem a kártya titkát és a benne rejlő titokzatos erőt. A kártya, mint a jövendölés eszköze végigkísérte az emberiség történelmét, és sokak számára sorsfordító pillanatot hozott, kinek jó, kinek rossz irányba.

kartyavetes

A természethez közel álló népek, jól tudták, hogy illetéktelen kézben átok, míg tiszta lelkű ember kezében áldás is lehet a kártya.

Szerintetek meg lehet jósolni a jövőt a kártyával? Egyáltalán jó ötlet kíváncsi lenni a jövőnkre? Megbízhatunk a kártyavetőkben? Erre voltunk kíváncsiak legutóbbi hírlevelünkben, és íme az olvasóink válasza alapján összeállított bejegyzés:

A kártyavetés Isten ellenes lenne? A Sátán műve?

Igen, van benne erő! A gonoszé a Sátáné, akinek mindenképp az a célja, hogy hihető félrevezetéseivel, elfordítson minket a Teremtő Istentől, és Jézus Krisztustól. A Szentírás világosan rámutat: Ézsaiás  8:19.  III.Mózes19:31.,  20:6. V. Mózes 13: 1-5. ,  18: 10-12 (ÓTS 47 Szentes)  

Én nem hiszek a kártyavetésben és a kártyavetőkben sem. Túl sok a sarlatán a világban. Minek tegyem ki magam annak, hogyha azt mondják valami bajom lesz, akkor rettegjek, ha meg jót jósolnak, akkor állandóan azt lessem, mikor következik be. Élni kell szépen, becsületesen, szeretetben, követve Jézus tanítását: szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből, szeresd felebarátodat, mint önmagadat.

E két parancson függ az egész törvény

Én ezt hiszem és próbálom megtartani. (N. Anikó)

Nem hiszek a kártyavetésben.

Hiszek az egy Istenben!!! (R. Magdi)

A kártyavetés anyáról lányra száll?

Én voltam több kártyavetőnél, mindegyik, minden szépet és jót mondott,de nem jött be. Szerintem, sokszor csak a pénz számít,a megélhetéshez.

Ha tehetném, elmennék Romániába. Ott még élnek olyanok akik „hozták magukkal” a vérükben van. Anyáról-lányra száll! (T.J., 52 éves, Szombathely)

Ha megtudnánk a jövőt, folyton változtatni akarnánk rajta…

Megtudhatjuk-e a jövőt? A Biblia szerint nem. Nem azért, mert nem lehetünk rá képesek, hanem, mert semmi esetre sem szabad megtudnunk a jövőt a Biblia szerint. Mit tennénk, ha tudnánk? Folyton változtatni akarnánk rajta, és soha sem  tanulnánk meg elfogadni a sorsunk. (Zs. Z.)

Egyáltalán nem hiszek a kártyában, de a jósnőkben sem. Szórakozás szintjén megnézem, vagy meghallgatom, de arra alapozni a jövőt esztelenségnek tartom. (K. Gyné, 70 éves, Budapest)

Amennyiben meg lehetne jósolni a jövőt, a lottó ötöst mindig a jósok nyernék meg.

Mint sok másban, ebben is, hiszek is nem is. Valóban a történelem során sokszor több olyan történet volt, amit kártyajóslással előre megmondtak. Vagy valamilyen oknál fogva, vagy véletlenül bejött valami, amit valamelyik kártyajós megjövendölt. Amennyiben meg lehetne jósolni a jövőt, a lottó ötöst mindig a jósok nyernék meg.

Eddig még egy esetben sem hallottam, hogy jós nyert volna.
Én még sosem jósoltattam, nem is fogok. Mert, ha valami végzetszerűt jósolnának, bizonyára nagyon felkavarná a nyugalmi  állapotomat. Hatása alá kerülve olyan következménye lenne, ami egyébként nem történt volna meg. Ahogy a latin mondja  fata nolentem trahunt ” – a nem akarót vonzza a végzet. Nem szeretnék úgy járni, mint az egyszeri páciens, akinek azt mondta a jós, hogy amit jósolt az egész családra, mindkét gyerekére érvényes. De hát nekem három gyerekem van, mondja a páciens. Maga azt csak hiszi, mondja a jós. Amennyiben egy-egy évtizedben akad is egy csoda jós, a zöme, csak jövedelemszerzésből űzi és csodálom, hogy ezeket már televízió műsorban is engedik tevékenykedni. (T.J. Győr, 80 éves)

A TV jóslás hülyeség, vagy csak jó üzlet?

Csak a személyes jóslásba hiszek, a Tv jóslás hülyeség, ott kell lenni, és nem pár perc, én ott voltam kb. fél órát, vagy valamivel többet, s „Én is ” részt vettem, azzal hogy én húztam, emeltem, stb. a kártyát. (VHN)

A jóslásban hinni: önámítás, felelősség elhárítás. Jósolni viszont jó üzlet a „hozzáértő” számára.A jövőt tervezni, építeni kell. Sok munkával (tanulás, stb.) viszonylag sikert lehet elérni, mivel a külső körülmények nem kizárhatóak és nem mindig ellensúlyozhatóak. (B.I., 70 éves, Miskolc)

Van, akinek bejön?

Hiszek-e a kártyavetésben? Igen. Nekem többször jósolt egy hölgy cigány kártyából és min. 80-90 % -ban bejött. Még lehetetlennek tűnő is!(S.G)

Nem lehetetlen legalább 50-50 %.A tenyérjóslás viszont 100%-ra bejött. (H. S. 80)

Hiszek a kártyavetésbe, nekem is van jósnőm. (K.K. Szeged)

A jósláshoz nemcsak tudás, hanem lélek és belső energia is kell

Igen is, nem is, a válaszom. Minden a kártyavető beállítottságán, tudásán, tisztaságán áll, vagy bukik. A saját sorsomból indulok ki. Egy fájdalmas elszakadás kellős közepén fordultam kártyajóshoz, aki  sorsfordító jó dologról beszélt, igen rövid idő alatt. Nem nagyon hittem benne, de egy kicsi reményt adott,  és már nem éreztem annyira tragikusnak az akkori  sorsot. A jó bekövetkezett, és tart az óta is, pedig eltelt pár esztendő. Minden úgy történt, ahogy megmondta a kártya, ami akkor olyannak tűnt, mint egy mese. Nemcsak tudás, lélek, és valami belső energia is kell ahhoz, hogy kapcsolódni tudjon a megfoghatatlanhoz. (Cs. Zs.)

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek