KuriózumMegjelentek az ehető csontú vegán "sertésbordák" - augusztus végétől már meg is...

Megjelentek az ehető csontú vegán „sertésbordák” – augusztus végétől már meg is rendelhetjük őket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hamarosan ehető csonttal ellátott növényi bordát rendelhetünk majd az éttermekben. Az első ilyen ételek augusztus végétől lesznek kaphatók az Egyesült Királyságban, az EU-ban és az Egyesült Államokban – jelentette be gyártójuk.

A szlovéniai Juicy Marbles által gyártott ehető csontok ötlete azért született meg, mert a gyártó azt szerette volna, hogy biológiailag lebomlóak legyenek, de aztán rájött, hogy meg is lehet őket enni – számol be a The Guardian. A cég 2022-ben növényi alapú steaket és szűzpecsenyét is árulni kezdett.

„Egyesek számára a növényi csontok ideológiai kihívást jelenthetnek, de nem szabad túl komolyan venni ezeket a dolgokat” – mondta Vladimir Mićković, a szlovéniai székhelyű Juicy Marbles társalapítója.

„Ez csak szórakozás. A csontok arra invitálnak, hogy a kezünkkel együnk, és másokkal is megosszuk (az ételt)” – tette hozzá.

„A hús az ünneplés, a megosztás és az összetartozás kultúráját hozza, és aki csökkenti a húsfogyasztást, az kirekesztve érezheti magát a kulturális hagyományokból” – mondta. „Ezért választottuk a bordát következő termékünknek” – tette hozzá.

A csontokat, amelyek ugyanannyi fehérjét tartalmaznak, mint a száraz marhahús, sütni vagy pirítani kell, így ropogós rágcsálnivalót kapunk. Az első adag szójaalapú borda augusztus végén kerül forgalomba.

Az árakat még nem határozták meg, és a vállalat összegyűjti az első tételek vásárlói visszajelzéseit, hogy a teljes bevezetés előtt kiigazítsa a termék receptjét, nevét és csomagolását.

Nyilvánvaló, hogy ezek a vegán bordák többe kerülnek majd, mint a hagyományosak.

Az elmúlt években egyre több vegán étel jelent meg, de a legtöbb nagy cég a szektorban visszaesést tapasztalt az eladásokban, mivel az infláció az olcsóbb hagyományos húsok felé terelte a vásárlókat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek