KuriózumMegjátszotta saját elrablását a férfi, hogy szeretőjével lehessen, ám a terve nagyon...

Megjátszotta saját elrablását a férfi, hogy szeretőjével lehessen, ám a terve nagyon rosszul sült el

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy daptói (Ausztrália) férfinak, aki megrendezte saját elrablását, hogy a szilvesztert a szeretőjével tölthesse, kártérítést kell fizetnie a rendőrségnek a keresési művelethez felhasznált időért és erőforrásokért.

Paul Iera a héten családja kíséretében ment el a helyi Wollongong Magistrates’ Court (Wollongongi Magisztrátusi Bíróság) elé, ahol azzal szembesült, hogy tettéért akár 7 év börtönt is kaphat.

A 35 éves férfi elismerte, hogy kockázatos tervet eszelte ki, hogy a szilvesztert a szeretőjével töltse.

Iera 2022. december 31-én azt mondta a feleségének, hogy találkozni fog valakivel, akitől pénzt kért kölcsön, de valójában a szeretőjéhez ment – írja a 9News.

Hogy időt nyerjen, a férfi azt találta ki, hogy üzenetet küld a feleségének, amelyben bejelenti az elrablását: „Köszönöm, hogy elküldted hozzám Pault, most fizetned kell, ha vissza akarod kapni. Reggelig nálunk tartjuk őt”. Az üzenet további utasításokat tartalmazott a fizetés módjára vonatkozóan, de természetesen mindezt reggel kellett megtenni.

A férfi terve azonban nem úgy sikerült, ahogyan azt várta, mert a felesége pánikba esett, és kihívta a rendőrséget.

A hatóságok egy összetett nyomozócsoportot állítottak össze. Az utólagos számítások szerint a rendőrök összesen 200 órát dolgoztak az ügyön, ami 25 ezer dollárt jelent.

A különleges csapat december 31-én este indult a férfi keresésére, és január 1-jén reggel 10 óra körül megtalálták az autót, amelyben Paul Iera a szeretőjével volt. A férfi kezdetben azt állította, hogy egy közel-keleti csoport elrabolta, majd néhány óra múlva szabadon engedték.

Ierát 12 nap múlva hamis riasztás vádjával letartóztatták. Bűnéért a férfi azt kockáztatta, hogy a következő hét évet börtönben tölti, de végül a bíró úgy döntött, hogy az ügyében folytatott rendőrségi nyomozás költségeit neki kell viselnie. Ierának emellett három évig közmunkát kell végeznie.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek