KuriózumMeghalt Európa legjobban kereső nyugdíjasa: havonta 5,5 millió forintot tett zsebre

Meghalt Európa legjobban kereső nyugdíjasa: havonta 5,5 millió forintot tett zsebre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pénz nem hozta meg számára a boldogságot, 5 évvel fia halála után hunyt el Európa legnagyobb nyugdíjával rendelkező férfija.

Bár Románia az egyik legszegényebb ország az Európai Unióban, mégis innen került ki az a nyugdíjas, aki a legnagyobb nyugdíjat vihette haza havonta. Gheorghe Bălășoiu elképesztő összeget tett zsebre minden hónapban. A férfi minden hónapban 5.566.537 forintnak megfelelő nyugdíjat tett zsebre. Sokan úgy tartották, közalkalmazottként neki lehet a legnagyobb nyugdíja az Unióban.

Gheorghe Bălășoiu Argeş megyei főügyész és a Colibaşi-i börtön volt vezetője gazdagon, de boldogtalanul hunyt el. Az elmúlt 5 évben minden szülő tragédiáját hordta a szívében: el kellett temetnie saját gyerekét.

A volt ügyész július 2-án hunyt el 73 éves korában, írja a román sajtó. A férfi egy hatalmas villában élt Pitești-en. Szomszédai szerint nem volt bőbeszédű, kerülte a nyilvánosságot.

Gheorghe Bălășoiu már a kommunizmus idején ügyészként dolgozott, pozícióját 1990. után is megtartotta. 1998-ben nevezték ki a Colibaşi-i börtön vezetőjévé, ahonnan 2005-ben ment nyugdíjba. Nyugdíjba vonulása előtt két héttel ügyésznek nevezték ki, két hetet dolgozott a Piteşti-i Fellebbviteli Bíróságon.

Hogy a jövedelme az utolsó hónapban minél nagyobb legyen Bălășoiu lemondott a szabadságáról és számos munkaügyi kiszállást tett meg, az ezzel járó pénz pedig mind hozzáadódott a nyugdíjelszámolásához.

Amikor nyugdíjba vonult, a havi járandóságot a mostanitól eltérő módon számolták ki: az utolsó ledolgozott munkahónapban elért jövedelem 80%-a illette meg, az ő esetében a börtönigazgatói és az ügyészi fizetés ráadásul összeadódott.

A sok pénz nem hozott boldogságot az életébe, fia 5 évvel ezelőtt elhunyt. Az elhunyt nyugdíjasnak 6 unokája volt, fia mellett pedig egy lánya, aki Temesváron él.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek