KuriózumMeghalt egy nő Pakisztánban, miután a kórház volt biztonsági őre orvosnak adta...

Meghalt egy nő Pakisztánban, miután a kórház volt biztonsági őre orvosnak adta ki magát, és megoperálta!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Teljesen elképesztő: egy pakisztáni kórház biztonsági őre orvosnak adta ki magát, és műtétet hajtott végre egy 80 éves nőn. Shameema Begum vasárnap halt meg, két héttel azután, hogy Muhammad Waheed Butt a hátán lévő sebet próbálta kezelni a Lahore-i Mayo kórházban.

Meghalt egy nő Pakisztánban, miután a kórház volt biztonsági őre orvosnak adta ki magát, és megoperálta!

A férfit rendőri őrizetbe vették, hiszen még pénzt is kért a “műtétért” a nő családjától. A beavatkozáson egy szakképzett asszisztens is jelen volt. “Akkora ez a kórház, hogy nem tudunk számon tartani minden orvost” – magyarázta egy kórházi tisztviselő, aki a neve elhallgatását kérte.

A rendőrség szerint a biztonsági őr nem először adta ki magát orvosnak, sőt házhoz is kijárt a betegekhez. Az őrt két évvel ezelőtt bocsátották el a kórházból, mert megpróbált pénzt szerezni a betegektől – írja a brit Daily Mail.

A pakisztáni állami kórházak gyakran átláthatatlanok és kaotikusak. A nő családja fizette a műtétet, és a két hét otthoni utókezelést is, de, amikor a vérzés nem akart elállni, és a fájdalom súlyosbodott, bevitték a nőt a kórházba, ahol fény derült arra, hogy mi is történt valójában.

Az eset tisztázása érdekében boncolást rendeltek el, hogy megtudják, valóban a műtét okozta-e a nő halálát. A hatóságok arra is magyarázatot követelnek, hogy hogyan léphetett be egy biztonsági őr a műtőbe úgy, hogy már évek óta nem is dolgozott a kórházban.

Hasonló eset történt 2016-ban, amikor egy nő idegsebésznek adta ki magát, és nyolc hónapon keresztül “komoly” műtéteket végzett egy lahorei kórházban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek