Sokan úgy gondolják, hogy használt árucikkeket vásárolni szégyen, csak a szegények tesznek így, és különben is milyen az, ha más levetett cuccát hordják. Pedig turkálós holmikban járni nem csak trendi, hanem azáltal, hogy nem adsz ki pénzt új ruhákra, még a környezetet is véded.

Létezik néhány olyan dolog, amelyet nyugodtan megvásárolhatsz turkálóban, egyáltalán nem szégyen.

1. Könyvek

A könyv nem veszít értékéből akárhány kézen is menjen keresztül. Ne adj ki rengeteg pénzt egy új könyvre, mikor töredék áron az antikváriumban is megvásárolhatod.

2. Gyerekdolgok, játékok

Az anyák nagyrésze nagyon sok gyerekcuccot-, és játékot vásárol kicsinyének, amit 1-2 éven belül ki kell dobni, mert semmire sem használhatóak. A gyerekek nagyon hamar nőnek, nem érdemes sok új ruhát, cipőt venni nekik, hiszen a turkálókban is nagyon jó dolgokat lehet kapni. Tanácsos a babakocsit, autósülést, mérleget, kiságyat stb. is turkálóból beszerezni.

3. Ékszerek és kiegészítők

Az ószeren, turkálókban nagyon jó ékszereket, kiegészítőket lehet beszerezni. Egyediek és egyáltalán nem drágák, érdemes az ilyen helyeken nézelődni, hiszen remek kincsekre bukkanhatsz.

4. Technikai eszközök

Manapság a technikai eszközök nem tartanak túl sok ideig, ha nem akarsz rá túl sok pénzt költeni, akkor érdemes használtat vásárolni. A gyerek első telefonját, ami úgyis csak azért kell, hogy alkalomadtán el tudd érni, nyugodtan megvásárolhatod egy használt cikkeket árusító boltban.

5. Autó

Nem mindenkinek van pénze tiszta új autóra, az emberek nagyrésze használt autót vásárol. A lényeg az, hogy technikailag minden rendben legyen vele, biztonságos legyen, és jól működjön. Egyáltalán nem szégyen, ha használt autód van! A szakértők szerint, ha néhány éves, jó állapotban lévő autót vásárolsz, rengeteget takarékoskodhatsz.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.