Kuriózum"Már nem akarok semmit..." Hol találsz erőt, amikor már elvesztetted az élet...

„Már nem akarok semmit…” Hol találsz erőt, amikor már elvesztetted az élet értelmét – a pszichológus tanácsa

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem akarok semmit, nincs kedvem semmihez, nem találom az élet értelmét – mondják sokan, és tudják, hogy változtatni kellene, de fogalmuk sincsen hogyan kezdjenek hozzá.

Fotó: psy-practice.com

Ha régebben tudtál örülni az életnek, de most úgy érzed, hogy belefáradtál mindenbe, és állandóan csak a problémákat látod, itt az ideje, hogy változtass az életeden.

1. Igyekezz megtalálni a célod

Nagyon fontos, hogy mindig legyen egy kitűzött cél az életedben. Nem baj, ha egyből nem éred el, ha csak kisebb lépésekkel haladsz, az is elégedettséggel fog eltölteni. Tudatosítsd magadban, hogy az élet nem mindig olyan, mint, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, előfordul, hogy nem tudod, mit főzz ebédre, és a gyerek is rossz jeggyel jött haza az iskolából. A lényeg az, hogy mindig fogadd el a jelenlegi helyzeted, és tégy meg mindent azért, hogy elérd a céljaid.

2. Elvesztetted azt, akiről azt hitted, ő az életed értelme

Ha elvesztetted a számodra a legfontosabb embert, akkor könnyen érezheted úgy, hogy a világod már nem ér semmit. Azonban soha nem szabad feladni, ne felejtsd el, hogy te vagy számodra a legfontosabb ember a világon. Megérdemled, hogy boldog légy, tégy meg mindent azért, hogy szeretetben tölthesd az életed.

3. ”Régen ilyen volt, de ma már ilyen”

Sokszor mondod azt, hogy régen minden más volt, sokkal boldogabb voltál. Valami mély nyomot hagyott benned, és úgy érzed, hogy már egyáltalán nem olyan felhőtlen az életed. Tudd, hogy a dolgok állandóan változnak, és minden napban meg kell találnod a szépséget.

4. Félelem a változástól

Nem ragaszkodhatsz az állandósághoz, ki kell lépned a mókuskerékből, főleg, ha már nem okoz boldogságot az eddigi életed. Egy új dologba belevágni döntések és elhatározások sora, sok stresszel és félelemmel jár együtt. Mindig hinni kell abban, hogy az előtted álló út számos lehetőséget és szép dolgot tartogat.

5. Ha nincs erőd

Ha úgy érzed, hogy nincs erőd, azt jelenti, hogy rossz irányba fekteted be az energiáid, vagyis állandóan a negatív dolgokra koncentrálsz. Hidd el, hogy te is megérdemled a boldog, kiteljesedett életet! Próbálj a jó dolgokra koncentrálni a kesergés helyett!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek