KuriózumLevélben értesítették a nyugdíjas tanárnőt, hogy elhunyt

Levélben értesítették a nyugdíjas tanárnőt, hogy elhunyt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Megdöbbentő levelet kapott egy román asszony a vízszolgáltatótól, amiben értesítették, hogy felbontják a szolgáltatói szerződését, mert meghalt, és arra kérték, hogy jelenjen meg az ügyfélszolgálaton.

Milyen érzés lehet elmenni misére, imádkozni az egészségért és hosszú életért, és amikor hazatérsz, azzal szembesülsz, hogy… meghaltál? Ez nem egy fikció, hanem nagyon is konkrét valóság, ez történt ugyanis egy romániai nővel, aki napok óta sokkos állapotban van, hogy a vízszolgáltató halottnak nyilvánította. A víz- és csatornaszolgáltató öt nappal ezelőtt közölte vele, hogy meghalt, és hogy sürgősen tisztáznia kell annak a háztartásnak a vízellátási helyzetét, amelyben lakott.

Anca Savin nyugdíjas tanárnő esete meghaladja a tragikomédia határait, nemcsak abszurditása miatt, hanem mert az idős asszony télen akár víz nélkül is maradhat az eset miatt. A nő nyugdíjas és egyedül él galaci lakásában.

„Élek és virulok!”

Az idős asszony akkor értesült haláláról, amikor hazatért a miséről. A postaládájában megtalálta a vízművek levelét, amelyben fekete-fehéren az állt: meghalt, és hogy a címzettet (senki sem tudja, kit!) „öt napon belül” a szolgáltató központjába hívják, hogy tisztázza a szerződést, különben leállítják a vízszolgáltatást.

„Hogyan lehetséges ez egy olyan intézménytől, amelynek mindig is fizettem a tartozásaimat? Folyamatban vannak a befizetéseim, lehet, hogy azt mondták, ha alacsonyabb a fogyasztásom, akkor halott vagyok? Hogyan halhatok meg? Élek és virulok! Abban a házban lakom, amit édesanyámtól örököltem, van örökösödési bizonyítványom, a szerződés érvényes, 2013-ban írták alá a nevemre. Most mit csináljak, ha a tél közepén elzárják a vizet?” – mondta felháborodottan az asszony a román Viata Libera-nak.

Az idős asszony természetesen megjelent az ügyfélszolgálatnál, és közölte, hogy nem hunyt el, és szeretné továbbra is igénybe venni a vízszolgáltatást. Ekkor derült ki, hogy egy hivatalnok figyelmetlensége miatt tévedésből a nő édesanyjának az adatait pötyögte be, aki valóban elhunyt, még 2013-ban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek