HolotropikumKüzd le a tavaszi fáradtságot!

Küzd le a tavaszi fáradtságot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Erőtlen végtagok, nyomott, kedvtelen hangulat, motiváció hiány, energia hiány, teljesítmény csökkenés-csak hogy egy pár ismerős tünetet említsünk a tavaszi fáradtság szindrómájából.

Az évszakok ciklikus változása egy természetes folyamat és szervezetünknek kisebb nagyobb erőfeszítéssel, de alkalmazkodnia kell ezekhez a változásokhoz.

Tudtad, hogy a tavaszi fáradtság nem betegség?

Gyakran az akarat önmagában nem elég, hanem életmódunkon kell változtatnunk ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a tavasz üdeségével.

Íme, egy pár életmód tanács a tavaszi fáradtság leküzdésére:

Étkezés

Fontos a folyamatos és stabil glukózellátás a szervezet összes sejtjei, de főleg az agy számára. Ennek érdekében tanácsos egy kiadós reggelit fogyasztani, aztán napközben többszöri alkalommal, kevesebb mennyiségű egészséges étel fogyasztása ajánlott. Étkezésenként az átlag bevitt kalória mennyisége kb. 300-350 kalória kell, legyen.

A magas szénhidrát tartalmú ételek, mint a spagetti, francia kenyér, édes sütemények egyrészt megterhelik a gyomrot és ellopják az agy vérellátását, másrészt a kezdeti kiugró vércukor után egy hirtelen vércukor szint csökkenéshez vezetnek, amely fáradtság és gyengeség érzethez vezet. Ezzel ellentétben, a rostokban gazdag teljes kiőrlésű kenyér, zabpelyhek stabil szinten tartják a vércukrot.

Figyelem a koffein tartalmú italokra.

A kávé, kóla, energiaitalok habár ideig-óráig feldobnak, feszült idegállapotot idéznek elő, és miután kiment a hatásuk a fáradtság érzés újra rányomja bélyegét a napodra.

A folyadék szükségletet tiszta vízzel, vagy frissen csavart narancslével pótolhatjuk.

A tavaszi fáradtsághoz gyakran a szervezet ásványi anyag tartalmának a csökkenése vezet. Az energiahiány gyakori oka a kálium és magnézium hiány.

Hogyan növelhetem ásványi anyag szintemet?

Az agyagkúra azon túl, hogy méregtelenít, közel 40 nyomelemet tartalmaz.

Olvastad már a méregtelenítés agyaggal, című cikkünket?

A kálium szint banán, spenót, fogyasztásával növelhető vagy, ajánlhatunk egy klasszikus módszert. Az összevágott hámozatlan krumplira töltött víz, amelyet egy éjszakán át kell tartani aztán elfogyasztani, szintén növeli a szervezet kálium tartalmát.

Magnéziumból napi 150 mg ajánlott, ez társítható B vitaminokkal, amelyből napi két alkalommal reggel és délben használhatunk az idegrendszer hatékonyabb működésének elősegítésére.

A természet tartogat azonban a tarsolyában pár olyan növényt, amely valóságos energiabomba.

Ginseng

A fiatalság forrásaként is emlegetnek, és Kínában mai napig a halhatatlanság gyökerének nevezik. Adaptogén növény, amely elősegíti a szervezet alkalmazkodását egyensúly zavaros, vagy stresszes állapot esetén. A hagyományos kínai orvoslás szerint a Ginseng visszaállítja a csí-t vagyis az életenergiát. Naponta 300-500 mg ajánlott két alkalommal.

A Q10-nek nevezett enzim, a sejtek mitokondrium rendszerében energiát termelve fejti ki hatását. Napi 100 mg. ajánlott két dózisra osztva, étkezések során. Az olajos növényeknek és magvaknak magas a Q 10 tartalmuk.

Olvastad már a Jótanácsok koncentráció és memóriazavar estén című cikkünket?

Gingko Biloba

Az agy vérkeringésének javítása által frissíti fel gondolatainkat és ad jobb koncentrációt, figyelmet a tavaszi fáradtság idején. Kivonat formájában reggel és délben 15 csepp ajánlott.

A méhpempő gazdag protein tartalma által juttat egy újabb adag energiához.

A táplálék kiegészítők mellett a frissítő aerobik és tornagyakorlatok, a légzőgyakorlatok ajánlottak és igazán eredményesen használhatóak egyes keleti energetikai technikák mint a jóga, tai csi, csi kong, reiki.

Engedj be sok napsugarat a lakásodba és a szívedbe, hagyd, hogy felkészítsen egy új izgalmakkal teli, sokszínű, vidám évszakra a Tavaszra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek