HolotropikumA tavaszi fáradtság nem betegség!

A tavaszi fáradtság nem betegség!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Személy szerint én már nagyon meguntam ezt a hosszú telet. Tisztában vagyok vele, hogy a koránt sem egészségesen változó időjárás bármikor meglephet még egy jó havazással, mégis a mai napsugarak és a sarkon tavaszi virágot árusító nénikék nekem már meghozták a jókedvemet – csak ne lennék fáradt, mint minden tavasszal…

Fotó: morguefile.com

Tudtad-e?

…a kora tavaszi fáradtság, gyengeség csupán vitaminhiány.

…az északi országokban gyakoribb a tavaszi hangulatváltozással

…hogy egy bögre forralt bor 200, egy forró csoki elfogyasztása 400 kilokalória plusz energiát is jelenthet szervezeted számára?

…hogy egy órás síedzéssel akár 600-700 kilokalóriát is elégethetünk?

( Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ismertetője)

Fáradtság, dekoncentráció, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, nyugtalanság, társaságkerülés, libidó csökkenése, aluszékonyság, általános rossz közérzet – soroljam még? Szezonális depresszió, munkateljesítmény visszaesése, unalom – mindezek a téli időszak vitaminyszegény étrendjeink hordalékai.

Amit minden szakértő ajánl: ki a szabadba, tessék sportolni! A téli időszakban a nappalok rövidebben, az éjszakák hosszabbak, és ha tudunk róla, ha nem, a napfényre, mint energiaforrásra nekünk is szükségünk van – ha nem is egyéb, de jó közérzetünk toppon tartása végett is.

Fotó: photl.com

Teljesen természetes, ha a tavasz első heteiben gyengébbnek és fáradtabbnak érezzük magunkat, de ettől még nem kell megrohanni a patikákat, ugyanis bogyók nélkül is helyre tudjuk pofozni magunkat.

Vigyünk be minél több féle vitamint! Ezt úgy tudjuk elérni, ha minél “színesebben” étkezünk – és ezt tessék szó szerint érteni. A marketben vásároljunk 5-6-7-8 féle gyümölcsöt, zöldséget, és tartsunk egy vitamin kúrát, ugyanis ez a legegészségesebb módja, hogy a tavaszi robbanékonyságot minél hamarabb elérjük.

Ezen felül kezdhetünk sportolni, töltsünk minél több időt a szabadban, és ne felejtsünk el mosolyogni, ugyanis az már önmagában is gyógyszernek minősül.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek