HolotropikumKutatók szerint heti egyszeri sírással jelentősen csökkenthető a stressz káros hatása!

Kutatók szerint heti egyszeri sírással jelentősen csökkenthető a stressz káros hatása!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A stressz, a szorongás, az aggódás jelentősen le tudja rombolni egy ember önbizalmát, életerejét, ezért fontos az, hogy minél hatékonyabban csökkenteni tudjuk ezen érzelmi és idegállapotok romboló hatásait.

Kutatók szerint heti egyszeri sírással jelentősen csökkenthető a stressz káros hatása!

Japán tudósok most azt állapították meg, hogy az egyik leghatékonyabb stresszűző módszer a sírás.

Egy volt középiskolai tanár, Hidefumi Yoshida, egész Japánban workshopokat tart a sírás stresszleveztő hatékonyságáról.

“Maga a sírás sokkal hatékonyabban csökkenti a stresszt, mint a nevetés, vagy az alvás” – idézi a 43 éves volt pedagógust a Japan Times lap.

Yoshida szerint érdemes mindenkinek egy héten egyszer alaposan kisírnia magát, ebben segíthet egy szomorkás dallamú zene, megrázó érzelmeket kiváltó film, vagy könyv. Ugyanis a sírásnak feszültségoldó hatása van, általa endorfin boldogsághormonok is termelődnek.

Itasd meg egyszer egy héten az egereket, és jelentősen csökkenni fog az életedben a stressz

A sírás jótékony hatásáról szóló országos programot még 2014-ben indított útjára Yoshida. A mozgalomhoz időközben csatlakozott Hideho Arita, a tokiói Faculty of Medicine at Toho University professzora, így együtt számtalan iskolába jutottak el, ahol a sírás jótékony hatásáról mutattak be oktatóanyagokat, és az érdeklődés az előadások iránt azóta is töretlen.

Egy 2008-as tanulmány is rávilágít a sírás jótékony hatására, ugyanis egy 3 ezer személy bevonásával készült felmérés eredménye azt mutatta, hogy a sírás az emberek többségét átlendítette a nehéz érzelmi állapotokon, és javított az alanyok közérzetén.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek