OtthonKutat fúrnék, de hogyan kezdjek hozzá?

Kutat fúrnék, de hogyan kezdjek hozzá?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A vezetékes víz folyamatosan növekvő költségeiből egyszer mindenkinek elege lesz. Azonban a kert öntözéséhez vagy akár a medence feltöltéséhez mindenképp kell vizet biztosítani, annak ellenére, hogy tudjuk: ez bizony drága mulatság. Mit tehetünk abban az esetben, ha netán nem bírjuk a növekvő költségeket vagy egyszerűen takarékoskodnunk kell? Forduljunk egy hozzáértő, profi kútfúróhoz.

vizkut

A házilag történő kútfúráshoz engedélyek tucatját kell begyűjteni, a gond az, hogy mivel sosem csináltunk ilyen, azt sem tudjuk melyik intézményhez kell fordulni. Tegyük fel, hogy ezt megoldjuk és beszereztük az engedélyeket az önkormányzattól. Abban az esetben, ha évi 500 köbméternél több vizet akarunk a talajból vételezni, már felsőbb hatóságokhoz kell fordulnunk. Miután ez is megvan, nekiláthatunk a kútfúráshoz. Itt lép fel az a probléma, hogy habár az interneten utánanéztünk az eljárásnak, a valóságban nem kapunk megfelelő gépet, ha pedig találunk nem a mi zsebünkhöz van mérve. Nem tudjuk pontosan milyen anyagokkal kell dolgozni, hiszen a kereskedő el akarja adni az árut, de megbízhatunk-e abban, hogy azt állítja: megfelelő csövek amelyeket ajánl?

Nagy a rizikó, mivel egy hibás mozdulat és elromlik a gép, a mélyben szakad meg a cső – és máris oda a befektetés.

Nem kell kontárkodni, inkább egy tapasztalattal rendelkező kútfúró vállalkozást kell megkeresni. A felszerelés kezelésével járó veszélyeket ő vállalja, az anyag megfelelő kezelésére szintén neki kell vigyáznia anélkül, hogy mi a pénzünket veszélyeztetnénk. Egy húsz méteres kút fúrása 70 ezer forintért is megoldható szakképzett kútfúróval. Ez esetben pedig mindössze az árat fizeti ki és folyamatosan használhatja a mélyből feltörő friss és minőségi vizet öntözéshez, medence feltöltéséhez és mindennapos autómosáshoz is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek