KuriózumKülönböző bőrszínnel születtek az ikerlányok, ennek esélye 1 az 500-hoz - Így...

Különböző bőrszínnel születtek az ikerlányok, ennek esélye 1 az 500-hoz – Így néznek ki most a lányok

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Az ikrekről leginkább az a kép él a fejünkben, hogy annyira egyformák, hogy nem tudjuk őket megkülönböztetni: “mint két tojás”, szokták mondani. Azonban az élet néha érdekes meglepetéseket tartogat!

Donna Aylmer végtelenül boldog volt 1997-ben, amikor megtudta, hogy várandós, főleg amikor kiderült, hogy ikrei lesznek. Donna félig jamaicai származású, a férje Vince pedig fehérbőrű, éppen ezért nagyobb volt az esélye, hogy a kicsik színesbőrűek lesznek.

A legnagyobb meglepetés akkor érte a családot, amikor a lányok megszülettek, Lucy hófehér bőrrel, kék szemmel, Maria pedig csokoládé bőrszínnel, fekete szemmel és hajjal.

Különböző bőrszínnel születtek az ikerlányok, ennek esélye 1 az 500-hoz - Így néznek ki most a lányok
Fotó: The Aylmer Twins/Facebook

“Mikor először megláttam őket, nagyon boldog voltam, de valójában alig tudtam elhinni, amit láttam. Tudtam, hogy nagyon ritkán, de történhet ilyen az ikrek esetében, de mégis meglepődtem” – mesélte Donna.

A lányoknak még van három nagyobb testvérük, akiknek a bőrszíne a világos és a barna között van, valójában ők azok akik a színskála két végén helyezkednek el.

“Egyáltalán nem hasonlítunk egymásra, szinte naponta magyarázkodni kell, hogy valójában ikrek vagyunk, és persze senki sem hiszi el. De néha ezért mókás helyzetek is születnek” – mesélte Lucy.

Különböző bőrszínnel születtek az ikerlányok, ennek esélye 1 az 500-hoz - Így néznek ki most a lányok
Fotó: The Aylmer Twins/Facebook

Maria és Lucy kétpetéjű ikrek, mivel az anyának a génállománya világos és sötét tulajdonságokkal is rendelkezett, ezért az ikrek más-más génkészletet örököltek. A győztes petesejt más-más bőrszín génjeit hordozta. A tudomány jelenlegi állása szerint 1 az 500-hoz, hogy megtörténik, hogy az ikrek különböző bőrszínnel szülessenek.

A lányok nem csak másképp néznek ki, hanem teljesen más a személyiségük is: Maria jogot és pszichológiát tanult a Cheltenham College-ban, míg Lucy művészetet és formatervezést tanult a Gloucester College-ban.

Különböző bőrszínnel születtek az ikerlányok, ennek esélye 1 az 500-hoz - Így néznek ki most a lányok
Fotó: The Aylmer Twins/Facebook

„Azt hitték, örökbe fogadtak, és különcnek neveztek” – mondta Lucy. Maria azonban azt kívánta, bárcsak jobban hasonlítana Lucyra: “Gyakran sírtam. Göndör hajam volt, én pedig a húgom gyönyörű, vörös hajáról álmodtam” – mondta.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek