Egy síró csecsemőre figyelt fel egy nő hétfő este Nagybányán. A csecsemőt a kuka mellé tették, a nő hazavitte, megmfürdette, enni adott neki és hívta az 112 segélyhívószámot.

Az esetre Nagybányán került sor, hétfő este 21 órakor, amikor egy nő arra lett figyelmes, hogy csecsemősírás hallatszik a szeméttárolónál. Azonnal közelebb ment, ahol megpillantotta a pokrócba csavart csecsemőt.

“Január 4-én este, 23:22 értesítették a nagybányai rendőröket az 112-es telefonszámon, hogy 21:00 óra környékén egy nő egy elhagyatott csecsemőt talált az egyik utcában, egy szemeteskuka mellett.” – derült ki a rendőrség közleményéből.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a segélyhívó talált rá a csecsemőre, hazavitte, megfürdette, enni adott neki, majd hívta a mentőket és a rendőrséget.

A csecsemőt a Nagybányai Kórház Pediátriai osztályára szállították. A hatóságok eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen kiskorú veszélyeztetése gyanújával, és elkezdték a szülők kilétének a felkutatását.

A csecsemő egészségi állapotának változása függvényében a bűncselekmény jogi besorolása még változhat – derült ki a rendőrség közleményéből.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.