Kirúgták a pincérnőt, mert 4400 dollár borravalót kapott, és nem akarta megosztani a kollégáival

Pincérnek lenni nem egy álommunka, egész nap talpon lenni, rohangálni az asztalok között, nehéz tálcákat cipelni, és közben türelmesen teljesíteni a vendégek elvárásait. A becsületes munkáért jutalom jár, vannak, akik bőkezű borravalót kapnak, ami tökéletes kiegészítés lehet egy ilyen alulfizetett munkakörben, mint a pincérkedés.

Egy nő 4400 dolláros borravalót kapott, azonban a főnöke arra kötelezte, hogy ossza meg a többiekkel, mert különben kirúgja. A hely menedzsere azt mondta, hogy tartsa meg a 20%-ot, a többit pedig ossza meg a dolgozókkal. Ilyet korábban soha nem kértek tőle! A nő megkérdezte a kollégáit, hogy mi a véleményük az egészről, akik persze határozottan állították, hogy a pénz egyedül őt illeti meg.

Az eset az arkansasi Bentonville egyik éttermében történt.

Kirúgták, miután kapott egy búsás borravalót

A pincérnő, Ryan Brandt, könnyek között fogadta el a csekket, és arra gondolt, hogy mit csinálna ennyi pénzzel. Éppen ezért nagyon rosszul esett neki, amikor az ügyeletes menedzser azt mondta neki, hogy csak az összeg 20%-át tarthatja meg, és a többit meg kell osztania a kollégáival.

Ryan a diákhitelét szerette volna kifizetni a pénzből, de azért is volt igazán csalódott, mert az elmúlt három évben, amióta ott dolgozik, soha nem csináltak vele ilyet.

Meghatódott a vendég jószívűségén

A történet hátterében az áll, hogy Grant Wise egy ingatlancég tulajdonosa felhívta előzőleg az éttermet, hogy megérdeklődje, szét szokták-e osztani a borravalót. Mivel azt a választ kapta, hogy nem, ezért egy nagyszabású vacsorát rendezett az étteremben, “100 dolláros vacsoraklub” néven.

A meghívottakat arra kérte, hogy a vacsora után ajánljanak fel 100-100 dollár borravalót a pincérnőnek. Az így összegyűlt összeget végül átnyújtotta Ryannak, azonban kiderült, hogy nem őt illeti egyedül a pénz. Wise az egészet azért találta ki, hogy így segítse a  lezárások miatt nehéz helyzetbe került felszolgálókat.

Brandtet sajnos az eset után kirúgták, és ekkor a segítőkész “őrangyal” újabb gyűjtésbe kezdett a GoFoundMe-n, hogy a pincérnőnek békés karácsonya legyen, amíg más munkát talál.Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.