KuriózumKirándulás közben egy csodálatos helyen készített fényképet. Amikor ránagyított, ő maga is...

Kirándulás közben egy csodálatos helyen készített fényképet. Amikor ránagyított, ő maga is meglepődött azon, amit látott!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tökéletes fénykép elkészítése egy igen nehéz feladat, hiszen meg kell találni a megfelelő szöget, fényt, és pillanatot hozzá. Ha valaki profi fotót szeretne készíteni, gyakran hosszú órákon keresztül képes ugyanazon a helyen időzni, várni mozdulatlanul az ihletre várva.

Gavin Best úgy “lőtte” a tökéletes fotót, hogy észre sem vette, vagyis egyáltalán nem törekedett arra, hogy a képe híres legyen. A 43 éves férfi szilveszterkor barátaival Belfastban sétált, amikor úgy döntött, hogy egy pillanatra megáll, hogy készítsen egy képet.

Amikor később a telefonján visszanézte a képet, még nem vett észre semmit, csak akkor, amikor egy kicsit ráközelített, tűnt fel valami különleges. A férfi egy olyan pillanatot örökített meg, ami valószínű egy másik képhez készült, vagyis valaki épp felugrott a levegőbe.

Kirándulás közben egy csodálatos helyen készített fényképet. Amikor ránagyított, ő maga is meglepődött azon, amit látott!
Gavin készített egy csodálatos fotót – @bestgav/Twitter

“A kép készítésekor nem is vettem észre, hogy van ott még valaki. Teljesen véletlen, hogy pont a tökéletesen időzített pillanatban nyomtam meg a gombot. Egy eléggé vicces fotót sikerült lőni, érdekes lenne, ha felismerné magát a képen szereplő személy” – mondta Gavin.

A fotót a Twitteren osztotta meg, és több mint 1200 lájkot kapott rá.

”Azért Tweeteltem a fotót, mert úgy gondoltam, hogy egy kicsit különleges, és érdemes megosztani” – jelentette ki a férfi.

Kirándulás közben egy csodálatos helyen készített fényképet. Amikor ránagyított, ő maga is meglepődött azon, amit látott!
Csak később vette észre a felugró férfit – @bestgav/Twitter

A fotózás történelmében bizony voltak még olyan képek, amelyek végül dollármilliókat értek, mint például Edward Steichen 1904-es “The Flatiron” című fényképe, amely nem kevesebb, mint 11,8 millióért kelt el. Ez a valaha eladott második legdrágább fotó.

A néhai Microsoft-társalapító, Paul Allen kollekciójából több mint 150 darab került árverésre szerdán a Christie’s New York-i aukciósházban, köztük ez a szokatlan fénykép is. Steichen 1904-ben fényképezett, majd az 1905-ben nyilvánosságra hozott “The Flatiron”-ja a vártnál jóval többért, 2-3 millió dollárért kelt el.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek