KuriózumKilakoltatta 40 éves fiait egy olasz nő, mert nem akartak elköltözni a...

Kilakoltatta 40 éves fiait egy olasz nő, mert nem akartak elköltözni a mamahotelből

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Olaszországban mindig is elterjedt szokás volt, hogy egy család több generációja lakjon egy fedél alatt, de az is egyre gyakoribb, hogy a 35 év alatti fiatal felnőttek még mindig otthon élnek, főként a nehéz gazdasági körülmények miatt, és mivel nehezen találnak stabil munkahelyet.

2022-es adatok szerint a 18 és 34 év közötti fiatal felnőttek közel 70%-a még mindig a szüleivel él – a férfiak 72,6%-a, és a nők 66%-a. Egy 2019-es tanulmány szerint az otthon élő fiatal felnőttek 36,5%-a diák, 38,2%-uknak van munkája, 23,7%-uk pedig éppen munkát keres.

Ezeket az otthon élő felnőtteket sokszor a bamboccioni (nagy csecsemő) gúnynévvel illetik, a helyzet kényelmességére utalva – írja a The Guardian.

Egy nőnek azonban elege lett abból, hogy felnőtt fiai – akik 40, illetve 42 évesek – nem hajlandók kiköltözni, és még mindig el kell tartania őket. Annak ellenére, hogy mindketten dolgoztak, nem voltak hajlandók hozzájárulni a háztartás költségeihez, és a házimunkából sem vették ki a részüket.

A 75 éves lombardiai Paviában élő nő végül bíróság elé vitte az ügyet, miután többször is megpróbált beszélni erről a fiaival, de hiába.

„Egyikük sem akart tudomást venni a dologról” – mondta az édesanya.

A bírónő, Simona Caterbi megértette az idős nő helyzetét, és az ő javára döntött – kilakoltatási végzést adott ki a nő felnőtt fiai ellen, akiknek december 18-ig kell kiköltözniük otthonról.

Sok fiatal felnőtt vár anyagi támogatást a szüleitől, és az esetek néha bíróság elé is kerülnek. 2020-ban például az olasz legfelsőbb bíróság elutasította egy 35 éves részmunkaidős zenész fellebbezését, aki azzal érvelt, hogy 20 ezer eurós jövedelme nem elég a megélhetéshez, és szüksége van a szülei anyagi támogatására is.

A bíróság elutasította a kérését, arra hivatkozva, hogy a fiatal felnőtteknek nincs automatikusan joguk a szülőktől kapott anyagi támogatáshoz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek