A magabiztos, vezető „alfa-hímekről” biztosan hallottál már. Úgy tűnik, ez a típus áll a figyelem középpontjában, legyen szó akár férfiakról, akár nőkről. A férfiakat általában erre a viselkedésre tanítják, de vannak olyanok, akik nem törődnek a szabályokkal, mégis vonzók maradnak a maguk módján. Hiszed, vagy sem, az alfák nem feltétlenül olyan csodálatosak, mint ahogy általában beállítják őket.

Most azonban egy másik férfitípust mutatunk be, a szigmát, ami tulajdonképpen az alfa tökéletes ellentéte.

Kik azok a szigma férfiak

A szigma férfi olyan típus, akinek nincs szüksége mások jóváhagyására. Nem hangos és rámenős, de nyugodt és összeszedett. A szigma férfi introvertált, de magabiztos. Általában nem illik bele semmilyen társadalmi csoportba, mert meglehetősen különc.

Alfa férfi kontra szigma férfi

Az alfa és a szigma típusú férfiaknak tulajdonképpen sok közös vonásuk van. Mindketten magabiztosak és nagy célokat tűznek ki maguk elé. A fő különbség a hozzáállásukban rejlik. A szigmák úgy döntenek, hogy a társadalmi hierarchián kívül maradnak, míg az alfák arra törekednek, hogy ők álljanak a hierarchia élén. A szigmák azonban nem tartoznak semmilyen csoporthoz, ők mindent egyedül csinálnak.

A szigma férfi tulajdonságai

• Nem törődnek az elvárásokkal

Az alfák állnak az élen, a béták követik őket, és a szigmák, nos, ők egyszerűen nem illenek bele a képbe. A hierarchia nem jelent számukra semmit, és a társadalom (és különösen az alfák) által felállított normák és irányzatok a szigmák számára értelmetlenek. Nem mondhatod meg nekik, hogy öltözzenek, vagy, hogy viselkedjenek. Azt teszik, amit akarnak.

• Szabályszegők

Csakúgy, mint az alfák, a szigma férfiak is nehezen tudják elfogadni mások tekintélyét. A szigmák általában magánvállalkozók, és nagy becsben tartják a rugalmasságot és a nyugalmat. Jobban tudnak önállóan dolgozni, mert nem jelent nekik gondot az időbeosztás és a munka megszervezése.

• Nem keresik mások jóváhagyását

A szigma férfiaknak nincs szükségük fényűzésre ahhoz, hogy teljesnek és sikeresnek érezzék magukat. Nem próbálják drága holmikkal bizonyítani az értéküket, mert tudják, hogy az anyagi dolgok nem helyettesíthetik az önbecsülést. Olyan autót vezetnek, amilyen éppen tetszik nekik, azt viselik, amit akarnak, és nem teszik azt, amit az alfák előírnak. „Tedd azt, amit akarsz” – valami ilyesmi a mottójuk.

• Nem nyílnak meg mindenki előtt

A szigmák nem dicsekednek a közösségi médiában az elért céljaikkal és az álmaikkal. A szenvedélyeiket megtartják maguknak. Az emberek gyakran zárkózottnak és titkolózónak tartják őket. Sok időbe kerül igazán kiismerni őket. Nem érzik szükségét, hogy megosszák másokkal a személyes dolgaikat. Semmi szükségük arra, hogy mások az egójukat fényezzék.

• Alázatos vezetők

A szigma férfiak magányos farkasok, de a megfelelő körülmények között erős vezetőkké válnak. Szenvedélyükkel és elhivatottságukkal inspirálnak másokat. A magas pozícióban levő szigma soha nem lesz beképzelt és hatalmaskodó, és ezért tisztelik is őt.

• Prioritást tulajdonítanak a saját életmódjuknak

A szigma férfiak körültekintően alakítják ki a rutinjukat, és semmit sem utálnak úgy, mint azokat az embereket, akik irányítani próbálnak. Nem alkalmazkodnak mások elvárásaihoz. Csak akkor változtatnak, ha ők maguk valóban erre vágynak.

• Magabiztos introvertáltak

A szigma férfiak nem szeretnek reflektorfényben állni, és szívesebben vannak egyedül. Bár gyakran észrevétlenek maradnak, ugyanolyan magabiztosak, mint az alfák. Az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti őket, az alfák extraverziója.

• A személyes tér létfontosságú a számukra

A szigma férfiaknak sok személyes térre van szükségük ahhoz, hogy elérjék a céljaikat, és tanulni, fejlődni tudjanak. Hirtelen radikális változásokat hajthatnak végre, például eltűnhetnek, hogy kövessék a szenvedélyüket. Nem hagyják, hogy bárki az útjukba álljon.

Miért olyan népszerűek

A szigma férfit egyfajta misztikus fátyol lengi körül, ami érdekessé teszi őt. Nehéz figyelmen kívül hagyni intelligenciáját és függetlenségét. Soha nem haladnak az árral, és nem keresik mások jóváhagyását. Ez az, ami annyira ellenállhatatlanná teszi ezt a típust mind a férfiak, mind a nők számára. Másrészt az is lehet, hogy ez az egész csak egy újabb trend, ami hamarosan kifullad.

A szigma férfi meghatározása körül mostanság nagy a felhajtás az interneten. Egyes férfiak nevetségesnek tartják, míg mások arra törekednek, hogy ilyenek legyenek. Te mit gondolsz? Hiszel abban, hogy a férfiakat alfa, béta és szigma kategóriákba lehet sorolni?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.