KuriózumKihalófélben van az esti mese

Kihalófélben van az esti mese

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kihalófélben van az esti mesélés a már ágyba fektetett gyermekeknek: Nagy-Britanniában a szülők egyharmada már egyáltalán nem mond esti mesét. Ugyanakkor egyre kevesebb gyerek igényli a mesélést – derült ki egy brit felmérésből.

Tv maciA 7 év alatti gyerekek átlagosan hetente háromszor hallanak mesét a szüleiktől, akik zömmel felolvasnak, de negyedmillió brit kisgyereknek egyáltalán nincs mesekönyve. Azoknak a szülőknek az aránya, akik minden este készek mesélni gyermeküknek, mindössze 7 százalékos.

A sohasem mesélő szülők pontos hányada 34 százalék. Körükben 13 százalék arra hivatkozik mentségként, hogy nincs ideje, 9 százalék pedig arra, hogy túl feszült a meséléshez. Az egyáltalán nem mesélők háromnegyede ugyanakkor gyerekkorában részesült mesében.

A teljesebb képhez hozzátartozik, hogy a mai kisgyerekek csaknem fele szívesebben néz tévét vagy játszik számítógéppel, semmint hallgat mesét vagy lapozgat mesekönyvet – ismertette a Littlewoods.com brit kereskedő cég tanulmányát a The Daily Mail című brit lap.

MTI

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek