KuriózumKifejlesztették a biológiailag lebomló maszkot - Ha elásod a földbe, napraforgó nő...

Kifejlesztették a biológiailag lebomló maszkot – Ha elásod a földbe, napraforgó nő ki belőle!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden környezetvédő álma a biológiailag lebomló maszk! És, íme, nem kellett sokáig várni rá, egy holland művész kifejlesztette a környezetbarát maszkot!

Sőt, nemcsak, hogy lebomlik a maszk, hanem még virágok is kinőnek belőle. A csoda megálmodója, Marianne de Groot-Pons, aki aprócska virágmagokat helyezett el a lebomló szövet közé. A speciálisan kifejlesztett maszkot használat után éppen ezért érdemes elásni, így csodás virágkollekció díszítheti idővel a kertünket.

A maszk rizspapírból készült, ha a fény felé tartjuk, akkor láthatjuk a benne megbúvó aprócska magokat. A megszokott gumipánt helyett, a rizspapírból készült maszkon gyapjú fülek vannak, éppen ezért ezek sem károsítják a környezetet.

A virágmagok vízből és kukoricakeményítőből készült szerves ragasztó segítségével vannak a maszk belsejébe illesztve. Ezenkívül a maszkon található logó sem mérgező, ugyanis környezetbarát festéket használtak a nyomtatásához.

“Nagyon szomorú vagyok, amikor meglátom az utcán eldobott maszkokat, hihetetlen mértékben szennyezzük a környezetet, az óceánokat. Egy reggel arra ébredtem, hogy megoldást találtam a problémára, így terveztem egy biológiailag lebomló maszkot! A természet, a méhek, az emberek, és a Föld – mindannyian boldogok leszünk és virágozni fogunk” – mondja Marie.

A környezetbarát maszk ugyanolyan hatékony, mint a textil, a hatóságok szerint két maszk együttes viselése jelentősen csökkentheti az új koronavírus fertőzésének kockázatát. 10 biológiailag lebomló maszk 30 euróba kerül.

Használat után a biológiailag lebomló maszkot a kertbe vagy egy cserépbe ültethetjük, így rövid időn belül virágok fogják színesebbé tenni a sokszor reménytelennek tűnő hétköznapokat.

Fotó: Marie Bee Bloom/Instagram

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek